Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

Koronavirus - v Celju prvi test negativen, rezultatov drugega še ni

V Sloveniji še ni potrjenega primera okužbe s koronavurosom. So pa že bili sumi na okužbo. Kot so nam potrdili, so dve testiranji že opravili tudi v celjski bolnišnici. Ob tem poudarjajo, da je treba ob vsakršnem sumu na okužbo strogo upoštevati predpisan protokol.

Splošni bolnišnici Celje pozorno spremljajo dogajanje v povezavi s koronavirusom. Strokovni direktor Franc Vindišar nam je ob tem povedal, da so zaradi suma okužbe že opravili dve testiranji, prvo pred dnevi in drugo včeraj. 

 

Ob vsakršnem sumu na okužbo s koronavirusom je treba upoštevati poseben protokol. Če sumite, da bi lahko bili okuženi, morate prihod obvezno najaviti, in sicer odrasli pacienti na telefonsko številko infektologa v urgentni infekcijski ambulanti, 030 203 897otroci in mladostniki pa na telefonsko število pediatra v PUC, ki je 030 203 886. V bolnišnico se nato vstopi pri posebnem vhodu:

 

Paciente s sumom na okužbo torej obravnavajo v posebni ambulanti s svojo čakalnico. 


Danes so o ukrepih v primeru, da koronavirus prodre v Slovenijo, spregovorili tudi na sestanku na ministrstvu za zdravje. Nacionalni inštitut za javno zdravje pa je zbral tudi odgovore na nekaj najpogostejših vprašanj o koronavirusu ter priporočil. Najdete jih TUKAJ. (AD)

 

Po Štajerskem valu povzela: Lea Sreš

Oglejte si tudi