Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Sedmi memorial bratov Dobrotinškov Vojnik

Ta vikend smo spravili pod streho 7. memorial bratov Dobrotinškov. V petek smo v spremstvu našega župana in predsednice KS Vojnik ter nekaj naših članov položili venec v spomin in čast bratov Dobrotinškov, žrtev 2. svetovne vojne, ki so bili leta 1942 ustreljeni v Starem piskru v Celju po izdaji zaradi pomoči partizanom in sodelovanja v Strelski družini Vojnik. Na domačiji so nas kot vsako leto do sedaj gostoljubno sprejeli in pogostili.

 

Z minuto molka smo se poklonili spominu nanje. Hvala Občini Vojnik in županu Branku Petretu za prispevek k tem dogodku in predsednici Lidiji Eler Jazbinšek za prisotnost. 

 

Tekmovanje smo izvajali 3 dni zaradi obveznosti strelcev iz drugih SD (SD Kisovec, SD Mrož Velenje, SD Trbovlje, SD Dolič, SD Hrastnik, SD Kovinar Štore in SD Vojnik). 

 

Pravijo, da je število sedem pravljično, tako smo tudi mi, ki smo čakali na zmago zadnjih 7 let, v nedeljo, 19. 9. 2020, spisali svojo pravljico z zmago na memorialu. Do sedaj smo dosegli 2. mesto in 3. mesto, letos pa sam vrh. Moramo sicer priznati,  da so nekateri strelci zaradi državnega prvenstva mladine izostali, malo je morda kriva korona, ampak na koncu šteje zmaga. Čestitke zmagovalni ekipi Vojnik 1 v sestavi Jože Jeram (181 krogov), Janez Pintar (185 krogov) in Saška Nerat (180 krogov).

 

Kot posamezniki so naši tekmovalci dosegli naslednje rezultate: v kategoriji od 50 do 60 let 1. mesto Janez Pintar, v kategoriji veterani nad 60 let 1. mesto Jože Jeram in 3. mesto Dušan Ravnikar. Hvala vsem članom, ki so pomagali pri organizaciji, hvala Občini Vojnik in vsem, ki so se udeležili našega memoriala, ki je potekal sočasno v čast praznika Občine Vojnik. Letos je manj prireditev, zato menim, da je ta naša vsaj malo zapolnila praznino, ki letos zeva zaradi te nadležne korone. 

 

Tekst Franc Lebič

Foto : Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi