Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Kam se obrnemo v stiski?

Milena Jurgec, dosedanja predsednica KORK Vojnik, je vodenje Krajevne organizacije Rdečega križa Vojnik predala Ivanki Plešnik.

Ivanka, ki s svojim delom že sodeluje s številnimi društvi v kraju, bo s prostovoljci nadaljevala zastavljeno poslanstvo, ki je usmerjeno v zagotavljanje in izvajanje programa socialne pomoči posameznikom, družinam, starejšim.

 

Krajevna organizacija Rdečega križa Vojnik sodeluje s Krajevno skupnostjo Vojnik, s katero skupaj z drugimi društvi pomagajo pri organizaciji srečanja starejših krajanov ter pri obiskih starejših. V OŠ Vojnik predstavljajo mladim delovanje in poslanstvo RK. Ob sredah od 9.00 do 10.00 v društvenih prostorih Planinskega društva Vojnik na Celjski cesti 23/a (prostori ob kulturnem domu) v soorganizaciji MDDI Celje prirejajo meritve krvnega sladkorja in holesterola ter strokovno svetovanje medicinske sestre. V projektu Starejši za starejše, ki je namenjen starejšim od 69 let, dobro sodelujejo z DU Vojnik.

 

Z željo po zagotavljanju dodatnih sredstev za pomoč sokrajanom v stiski KORK Vojnik sodeluje pri organizaciji dobrodelnih prireditev in koncertov, tako so člani dejavno pomagali tudi pri zadnjem dobrodelnem koncertu Vojnik, stopimo skupaj.

 

Ker RK organizira brezplačna letovanja otrok ter starostnikov iz socialno ogroženih družin, sta se letošnjega letovanja na Debelem rtiču med poletnimi počitnicami udeležila dva dečka.

Ena izmed pomembnih in stalnih nalog KORK Vojnik sledi prioritetni nalogi programov RK Slovenije – Zveze združenj, katere osnovno vodilo je preprečevanje revščine in socialne izključenosti, zato se mesečno izvaja razdeljevanje materialne pomoči ljudem, v obliki prehrambnih paketov in različnih higienskih pripomočkov, in izredne pomoči, izjemoma pomaga z enkratnimi finančnimi pomočmi. Pomoč se podeljuje na način, da prosilci izpolnijo obrazec s prošnjo o dodelitvi pomoči, ki se nato skupaj z dokazili, naštetimi v nadaljevanju, pošlje na RK Celje:

- za brezposelne na podlagi odločbe CSOD,

- za zaposlene z nizkimi osebnimi dohodki na podlagi potrdil o plači,

- za upokojence z nizkimi pokojninami z odrezki od pokojnin.

 

Vloge lahko prosilci oddajo v sprejemni pisarni Občine Vojnik pri Irmi Blazinšek ali pa pokličejo Ivanko Plešnik po telefonu na št.: 031 427 609. Razdeljevanje paketov opravljajo predsednica Ivanka Plešnik skupaj s prostovoljkami KORK Vojnik v kletnih prostorih občine Vojnik.

 

V želji, da bi lahko poleg materialne in finančne pomoči KORK vzpostavili tudi mrežo prostovoljk in prostovoljcev, ki bi skrbeli za medsosedsko pomoč, obiske na domu in ohranjanje stikov, vabimo v svoje vrste vse, ki ste s svojim delom pripravljeni pomagati pri izboljšanju kakovosti življenja posameznikov, saj bomo le tako lahko širili svojo dejavnost in pomagali vzpostavili dobro sodelovanje.

 

Tekst: Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi