Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Vojniška tržnica uspela

Društvo Most mladih kot pobudnik, da v Vojniku zaživi tržnica, je pod okriljem Občine Vojnik in Gostilne pri Kozolcu v mesecu juniju organiziralo pestro ponudbo na tržnici, ki je zaživela z lokalno in aktualno ponudbo. Ponudba je bila lokalna, našlo se je za vsakogar nekaj. Med drugim je bilo v ponudbi tudi nekaj tekstilnih izdelkov, kot so hlače, tunike, spodnje perilo, predpasniki, nogavice in tudi ''firtoki''. Manjkalo ni niti domače zelenjave in sadja, domačih čajev, medu, izdelkov iz aronije, mete in bezga. Domače suhomesnate dobrote in domače pridelano vino pa je že skoraj obvezna ponudba na stojnicah, saj brez salam in vina ni prave tržnice.
Gostila pri Kozolcu je vsak petek odprla tudi svoja vrata z gostinsko ponudbo in domačimi jedmi. Na jedilniku sta bila domača kisla juha in golaž, poleg njiju pa še ostala ponudba, ki so jo gostje zelo pohvalili, saj je nekaj na žlico vedno dobrodošlo.

Tržnico sta obiskala tudi naš župan gospod Branko Petre in častni meščan Občine Celje gospod Franc Pangerl, ki sta idejo o vojniški tržnici zelo pozdravila in pohvalila organizacijo in ponudbo na stojnicah.

Manjkalo ni niti veselja za najmlajše, saj je podjetje Napihljiva zabava promocijsko poskrbelo za pravo zabavo na njihovih napihljivih igralih, ki so jih za namen vojniške tržnice z velikim veseljem posodili brezplačno.

V poletnih mesecih gredo ponudniki in organizatorji na zaslužen dopust in se na vojniško tržnico spet vrnejo v septembru s še večjo ponudbo in tematskim dogajanjem. Septembra bo vojniška tržnica delovala vsako soboto od 8. ure do 13. ure na že znani lokaciji Gostilne Pri Kozolcu v Vojniku (nekdanja gostilna Štorman, nasproti zdravstvenega doma Vojnik). Vabljeni po lokalno in aktualno ponudbo, vstopnica pa je dobra volja!

tekst: Simona Matko Počivalšek

Foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi