Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
32°C
17°C
JUTRI
27°C
18°C
4792

PGD Socka – pionirke in člani B regijski prvaki

Ob lepem sončnem vremenu je v nedeljo, 13. oktobra, v Vojniku potekalo tekmovanje gasilske mladine, članic in članov ter starejših gasilk in gasilcev v organizaciji Gasilske zveze Vojnik-Dobrna.

Tudi PGD Socka je kot eno izmed šestih društev Gasilske zveze nastopilo na tekmovanju s sedmimi ekipami, od katerih se jih je kar šest uvrstilo med najboljše tri, ki so prejele pokale in si s tem zagotovile nastop na regijskem gasilskem tekmovanju. Prva mesta so osvojile ekipe pionirk, mladink in članov B, ekipi članic A in starejših gasilcev sta osvojili drugi mesti, člani A pa so osvojili tretje mesto.

V soboto, 19. oktobra, in v nedeljo, 20. oktobra, je na stadionu v Slovenskih Konjicah potekalo tekmovanje gasilk in gasilcev celjske regije. Nastopile so najboljše ekipe, ki so se na tekmovanjih svojih gasilskih zvez uvrstile na najvišja mesta. Tekmovanja so se udeležile tudi ekipe iz Socke, ki so si možnost nastopanja zagotovile teden dni prej. Prvi tekmovalni dan, v soboto, so se izkazale pionirke PGD Socka, ki so premagale vso konkurenco in osvojile prvo mesto. Drugi dan tekmovanja je prvo mesto osvojila ekipa članov B in si z najboljšim časom tekmovanja prislužila čast, da je spustila tekmovalno zastavo. Tako bosta naši zmagovalni ekipi, poleg ekip članic B in članov A iz Nove Cerkve, ki sta prav tako osvojili prvi mesti, zastopali Gasilsko zvezo Vojnik-Dobrna na državnem gasilskem tekmovanju, ki bo maja prihodnje leto v Celju.

 

Tekst: Egidij Čretnik

Foto: Andrej Pavliha, Metka Štravs, Drago Korošec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi