Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
25°C
8°C
JUTRI
28°C
11°C
1757

Dejavnosti po korona času v medobčinskem društvu delovnih invalidov Celje

Vsak dan in vsak trenutek piše zgodovino. Vsaka generacija otrok se v šoli uči o zgodovini in o tem, kaj je zaznamovalo ljudi, kaj jih je osrečilo ali pognalo v brezno brez upanja v svetlo prihodnost. Vojne, različne kuge in bolezni so kot ostra kosa morile ljudi. Tudi zanamci se bodo učili, kako krut je bil čas, ko se je bilo treba boriti s korono, zaradi katere je svet obstal. Mnogi ljudje so žal umrli, mnogi bodo imeli posledice, mnogi pa smo imeli srečo, da nismo zboleli. Morali smo upoštevati navodila pristojnih in ostati doma. Življenje se nam je spremenilo, živeti drugače, brez druženja, v negotovosti, ni bilo prijetno. Drug drugega smo preko telefona spodbujali in verjeli, da bomo te čase premagali le skupaj in srečno zaživeli tako, kot smo vajeni.

Vsak dan smo bili bližje cilju. Dočakali smo dan, da smo začeli z aktivnostmi. Vajeni smo jih, saj že leta v društvu potekajo različne dejavnosti, preko katerih tudi tkemo prijateljstvo. Prijateljstvo je dar, ki ga ni moč kupiti, je pa vredno kot zlato in pomembno za naše boljše počutje in lepše življenje.

Na dogovorjenem mestu se je zbralo kar lepo število kolesarjev. Po uvodnem pozdravu in varnostnih navodilih so kolesarji prevozili krajšo razdaljo kot ponavadi, saj nam je karantena vzela tudi nekaj kondicije. Nekaj članov pa se je zadržalo v pisarni. Pogovarjali so se o trenutni situaciji in o stiski, ki jo je vsak po svoje na svoj način preživljal v teh mesecih. Nikomur ni bilo lahko, saj imajo nekateri svojce oddaljene; osama in osamljenost sta bili kar hudi.

Naši kolesarji so se vrnili srečni in veseli. Da ne kršimo pravil, smo si za kratek čas izposodili dvorišče pred pisarno. Najprej je bilo treba nazdraviti v novo športno sezono in na skorajšnje življenje brez korone. Ob skromni malici smo se pogovarjali in drug drugemu hiteli poročati o življenju, ki smo ga preživljali doma. Vsi smo si bili enotni, da se je svet ustavil. V tem času smo se nekaj naučili, med drugim tudi to, da je vsak trenutek, ki ga preživimo svobodni in zdravi, pomemben. Cenimo to, kar imamo, pomagajmo sočloveku po svojih močeh, poskrbimo za svoje zdravje, bodimo dobre volje in pozitivni.

 Hvala življenju, hvala naravi, hvala vsem dobrim ljudem in vse dobro in boljše zdravje bolnim. Osamljenim pa lahko tudi mi pomagamo s prijazno besedo, s klicem po telefonu in povabilu na srečanja in druženja, ki jih bomo pripravljali. Na prvem mestu je skrb za naše zdravje, zato bomo še naprej upoštevali navodila pristojnih. Rekreacija, pohodi, kolesarjenje in druge vrste športnih aktivnosti so za vsakega izmed nas potrebni, zato se, spoštovani člani, pridružite skupini, ki je vedno pripravljena deliti dobro voljo, se prilagoditi posameznikom in s tem tudi zdraviti dušo in telo. 

Adijo, korona, pozdravljen nov, malo drugačen tempo življenja.

 

Tekst in foto: Dragica Mirnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi