Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

»Dobra volja je najbolja« – sploh ko gremo peš v šolo!

Osnovna šola Antona Bezenška Frankolovo je skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Vojnik v tednu mobilnosti organizirala »Pešavtobus«.

GREMO PEŠ! je bil slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Nagovarjajo nas:

»Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične dejavnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega so v septembru slavili hojo. Tako so na šoli učence, učitelje in starše spodbudili, da lahko gredo v šolo ali na delo tudi peš ali s kolesom. Akcijo so izvedli 16. 9. 2019 z vseh šolskih okolišev in učenci so prišli ta dan v šolo peš. Zbori so bili na naslednjih točkah:

  1. Rove, Lindek, Lipa, Sojek, Črešnjice, Rakova Steza. 

 

Za varnost otrok so tistega dne poskrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Frankolovo. Zahvaljujemo se celotnemu kolektivu OŠ Antona Bezenška Frankolovo za odlično izpeljano akcijo, članom PGD Frankolovo in vsem tistim, ki so na takšen ali drugačen način pomagali, da smo dosegli slogan letošnjega tedna mobilnosti »Gremo peš«.

Tekst in foto: Ines Novak

Oglejte si tudi