Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
22°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C

Veliki uspeh Moškega pevskega zbora PD Anton Bezenšek v Dravogradu

Veliki uspeh Moškega pevskega zbora PD Anton Bezenšek na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov v Dravogradu

Čeprav je bil naš moški pevski zbor že večkrat predlagan za regijsko tekmovanje, se je tokrat prvič odločil, da se ga udeleži. Pod vodstvom zborovodje Matevža Pušnika smo pripravili pester in zahteven program, ki je v zadnjih dveh mesecih zahteval tudi mnogo odrekanja, saj so pevske vaje potekale večkrat tedensko. Sledila sta tudi dva pripravljalna koncerta skupaj z Mešanim pevskim zborom »Zarja« iz Šentvida pri Planini, ki se je prav tako kot naš zbor pripravljal za regijsko tekmovanje. Tudi njihov zborovodja je Matevž, ki si je s tem zadal zahtevno preizkušnjo, saj sta zbora tekmovala v konkurenci s štirinajstimi zbori od Celja do Koroške.

 

Pri tem gre velika pohvala našim pevcem, ki so zadevo vzeli resno in so se pevskih vaj ter priprav udeleževali redno, tako da je tudi to pripomoglo k odmevnemu uspehu. Na tekmovanju nas je spodbujalo še nekaj naših zvestih članov, ki so se kot spremljevalci udeležili tekmovanja.

 

Večerne razglasitve rezultatov se je udeležila delegacija zbora skupaj s predsednikom društva Dušanom Horvatom. Ne da se opisati občutkov, ko so razglasili, da je naš zbor od tričlanske komisije prejel zlato priznanje, pa še posebno priznanje za izvedbo pesmi »Nos«, naš zborovodja pa priznanje za najobetavnejšega mladega zborovodjo. Tudi zbor iz Šentvida pri Planini je prejel zlato priznanje, tako da smo se skupaj veselili velikega uspeha.

 

Na Frankolovem je še pozno v nedeljo zvečer odmevala pesem pevcev s Frankolovega in Šentvida, ki so skupaj z Matevžem, ki ni skrival zadovoljstva nad doseženim, proslavljali uspehe obeh zborov.

 

Tekst: Elči Gregorc

Foto: Patricija Jakop

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi