Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Sprejet proračun osnova za investicije v KS Vojnik

V mesecu decembru je bil na 10. seji potrjen proračun Občine Vojnik, ki je temelj za izvajanje plana investicij. Zavedamo se, da je nemogoče zagotoviti toliko sredstev, da bi lahko v celoti uresničili vse potrebne investicije, zato člani Sveta Krajevne skupnosti Vojnik pripravimo obširnejši plan in sprejmemo načrt prioritet in potrebnih vlaganj, ki bodo omogočila kakovostnejše življenje krajanov in večjo urejenost kraja.
Proračun 2016

V letošnjem proračunu so sredstva namenjena za vzdrževanje in nujno sanacijo cest ter ostale komunalne infrastrukture, za nadaljevanje asfaltiranja muld in makadamskih cest po planu KS Vojnik.

Poskusno se bo na cesti Vojnik–Šmartno izvedla sanacija bankin s postopkom betoniranja. S travnimi ploščami in z asfaltom se bo uredilo parkirišče nad pokopališčem. Po končanju izgradnje kanalizacijskega omrežja ureditve meteornih vodov ter menjave vodovodnih cevi se bo na območju ulic v Vojniku izvedla preplastitev. Trg Vojnik je razglašen kot spomenik zgodovinskega urbanizma. V želji, da bi v trškem jedru lahko nadaljevali z revitalizacijo, se bo v l. 2016 izdelala projektna dokumentacija, ki bo omogočila kandidiranje na razpisih v sodelovanju z drugimi občinami. Letos se bodo pripravili projekti za izgradnjo kanalizacije v Ivenci in izvedla izgradnja kanalizacije Petelinjek ter Arclin, odcep Čepin–Elektro, iz sredstev najemnine JP VO-KA pa se bo financirala obnova čistilne naprave v Škofji vasi, na katero je vezanih večina gospodinjstev naše KS. Obnovili se bodo tudi vodovodi v Ilovci, Jankovi, na Konjskem ter v Parmovi ulici. Nadaljevali bomo z deli za postavitev spominskega parka za raztros pepela in z rekonstrukcijo mrliške vežice.

 

Lidija Eler Jazbinšek
Foto: Boštjan Švab

 

Oglejte si tudi