Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Uspešni in optimistično razpoloženi

Kljub nemogočim razmeram, ki nam jemljejo osebno svobodo in samozavest na različnih področjih, nam je uspelo realizirati večino projektov, ki smo jih planirali za to leto.
Na srečo je imela občina z izvajalci določenih projektov podpisane večletne pogodbe, ki so glede na trenutno situacijo cen na trgu dokaj ugodne. To so predvsem pogodbe za izvedbo asfaltiranja javnih poti in vzdrževanje asfaltiranih cest v naši občini. Občinska uprava na čelu z g. županom in predstavniki krajevnih skupnosti se trudi, da bi bila v okviru pogodbenih obveznostih realizirana večina projektov, ki so bili načrtovani za to leto. Žal so se nekateri projekti zamaknili v pozno jesensko obdobje, ki ni več optimalno za izvajanje takšnih del. Na opisano situacijo je vplivalo nadpovprečno povpraševanje na trgu in zasedenost kapacitet.

V naši krajevni skupnosti smo bili osredotočeni na naloge, za katere smo neposredno zadolženi. Zavedamo se, da malokdo od naših krajanov ve, s kakšnimi finančnimi sredstvi svet krajevne skupnosti lahko razpolaga. Želja in potreb ne zmanjka, izvedejo pa se lahko le v okviru proračunskih postavk. Razpoložljiva sredstva porabimo glede na prioriteto, predvsem pa racionalno in gospodarno.

Dočakali smo odprtje novih prostorov za Vrtec Frankolovo, na katerega smo čakali več desetletij. Projekt je kompleksne narave, saj zagotavlja ugodne pogoje predšolske vzgoje in izboljšuje pogoje za delovanje OŠ Antona Bezenška Frankolovo. Krajani Frankolovega smo veseli te pridobitve. Žal je nekaj težav pri vpisu novorojenih otrok za naslednje leto, a sem prepričan, da bomo tudi to zagato rešili v dobrobit naših najmlajših in njihovih staršev. V  okviru izgradnje novega vrtca in ostalih pridobitev moramo dokončati še prostor za oder, ki je sestavni del večnamenske dvorane in služi za različne prireditve. Dogovori za ureditev odra so v teku.

Zimska služba

Bliža se zima in izvajanje zimske službe. Zimske razmere zahtevajo optimalno odgovornost lokalne skupnosti, da zagotavlja primerno prevoznost lokalnih cest in javnih poti. Že več let se trudimo, da bi bila v času zimskih razmer prevoznost cest optimalna. Vem, da nam to v precejšnji meri uspeva, lahko pa pride do kakšne pomanjkljivosti, ki pa ni zlonamerna.

Pri izvajanju zimske službe se srečujemo s problematiko zaraščenosti obcestnih površin z grmovno zarastjo in nagnjenimi drevesi. Prosimo vse lastnike obcestnih površin, da odstranite motečo zarast, da bodo naši izvajalci lahko nemoteno izvajali plužili in posipali ceste. Če tega ne boste storili, bomo poseke ob cestnih površinah primorani izvesti v okviru vzdrževanja cest. Žal je vse to povezano s finančnimi sredstvi, ki bi jih lahko namesto tega porabili za druge namene. Ob tej priliki se zahvaljujem vsem izvajalcem zimske službe, ki že vrsto let skrbijo, da so naše ceste v zimskih razmerah dobro urejene. Prepričan sem, da podobno mnenje delite z nami. V slogi je moč.

Tekst in foto: Dušan Horvat

Oglejte si tudi