Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Mrliška vežica v Vojniku je urejena

V četrtek, 30. novembra 2017, sta KS Vojnik in Občina Vojnik zaključili obnovo mrliške vežice na pokopališču v Vojniku. Ob lepo zapetih pesmih MPZ KUD France Prešeren Vojnik je vežico blagoslovil dr. Stanislav Lipovšek. O poteku gradnje in pridobitvi krajanov Vojnika je govoril župan Branko Petre. Obnovljeni prostori vežice bodo omogočali dostojno slovo od umrlih in olajšali zadnje ure pred slovesom vsem sorodnikom.
Vesna Poteko, višja svetovalka za investicije in šolstvo, je ob zaključku povedala: »Verjeli smo avtoricama projekta Andreji Ravnak in Renati Vežnaver, izvajalcu g. Škrablinu in strokovnemu nadzoru Andreju Knezu in Zvezdani Stankovič, da bo zahtevna gradnja uspešno končana. In imeli smo prav. Vrednost nadstreška ob vežici Vojnik znaša 110.000,00 EUR. Nadstrešek je usklajen z obstoječo mrliško vežico v oblikovnem smislu. Nosilna temeljna in vertikalna konstrukcija je iz armiranega betona, strešna konstrukcija je lahka montažna samonosilna konstrukcija. Vstavljeni so stekleni svetlobni pasovi, ki nadstrešku dajejo še posebno dimenzijo.


Hkrati smo v vežici opravili investicijsko-vzdrževalna dela: menjava oken, beljenje sten in stropa, menjava svetilk, popravilo strehe in odtokov ter sanirali fasadni omet. Upamo, da nam je z ureditvijo vežice in izgradnjo nadstreška uspelo zadovoljiti želje občanov. Zahvaljujemo se koncesionarju pokopališča podjetju RAJ d. o. o., še posebej Robiju Amonu in Jani Drev, ki sta redno spremljala gradnjo in se z dejavnostjo prilagajala in izvajala pogrebne storitve, Antonu Pergerju, župniku, ki je s strpnostjo odstopal prostore župnišča. Hvala za sodelovanje in razumevanje tudi vsem občanom in uporabnikom pokopališča Vojnik.«


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi