Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Finančni načrt in načrt investicij na Frankolovem

V mesecu oktobru 2019 smo člani Sveta Krajevne skupnosti Frankolovo imeli 5. redno sejo, na kateri smo pregledali in potrdili finančni načrt KS za pripravo proračuna občine Vojnik za leti 2020 in 2021. Obravnavali in uskladili smo tudi natančen načrt investicij za pripravo osnutka proračuna občine Vojnik za leti 2020 in 2021 in ga posredovali Občini Vojnik.

Zimska služba

 

Zimska služba predstavlja eno izmed najpomembnejših dejavnosti pri vzdrževanju javnih poti. Zimsko obdobje formalno traja od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta. V tem času se izvajajo vse dejavnosti zimske službe: pripravljenost, dežurstvo, zimski pregled cest, zaščitno posipanje, strojno in ročno posipanje, strojno in ročno odstranjevanje snega. Zavedati se je treba, da prevoznost cest v zimskih razmerah ne pomeni, da so ceste popolnoma kopne in prevozne kot v drugih letnih časih. V času obilnega sneženja je namreč nemogoče pričakovati, da bodo v istem trenutku vse ceste dosledno očiščene. Podobno je v primeru poledice in žleda, zato je v takšnih razmerah zelo pomembno potrpljenje in sodelovanje vseh udeležencev v prometu.

Posamezniki v takšnih razmerah poskrbijo za varno udeležbo v prometu s primerno obutvijo, vozniki pa s predpisanimi zimskimi pnevmatikami oziroma uporabo verig v primeru obilnejšega sneženja.

 

Posek in odstranitev zarasti ob javnih poteh

 

V Krajevni skupnosti Frankolovo veliko težavo predstavljajo drevesa in veje, ki rastejo tik ob nekaterih javnih poteh in segajo v cestno območje. Lani v jesenskem času in letos spomladi smo očistili nekaj kritičnih odsekov. Čiščenje zarasti nameravamo nadaljevati tudi letos v mesecu novembru. Lastnike teh parcel pozivamo, da razraščene krošnje dreves in veje nad cestiščem odstranijo. V primeru, da lastniki zemljišč tega ne bodo uredili sami, bo to izvedla Krajevna skupnost Frankolovo s svojim izvajalcem. 

 

Sanacija obstoječih asfaltiranih javnih poti

 

Asfaltirana cesta je še marsikje velika želja naših krajanov. Res je, da nam je v preteklih letih uspelo asfaltirati nekaj kritičnih odsekov, ker so nam pri vzdrževanju makadama povzročila veliko stroškov in negodovanja. Vse te odseke cest so do asfaltiranja pripravili krajani v okviru režijskih odborov. Kakovost priprave je bila odvisna od razpoložljivih sredstev in strokovnih odločitev.

Čas je naredil svoje, bolj obremenjene ceste so marsikje v zelo slabem stanju. Zaradi optimalne prevoznosti in varnosti v prometu nam je letos uspelo sanirati in pokrpati najbolj kritične poškodbe in asfaltirati tudi nekaj prepotrebnih asfaltnih muld za odvodnjavanje. S takšnim načinom dela želimo nadaljevati tudi v prihodnje, v želji, da bo za to na razpolago dovolj sredstev v proračunu občine Vojnik.

 

Dušan Horvat, predsednik Sveta KS Frankolovo

Oglejte si tudi