Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Likovni umetniki PRO TEMPORE razstavljajo v Novi Cerkvi

V nedeljo, 30. oktobra 2016, je Turistično društvo Nova Cerkev na že tradicionalnem dogodku pripravilo likovno razstavo, ki jo je postavil Božidar Ščurek. Avtorji so ustvarjali v našem okolju, zato je ogled še toliko bolj zanimiv.
Vedno smo veseli, da se v delo društev vključijo tudi likovni ustvarjalci. V našem okolju likovne razstave niso pogoste, so pa za ljudi zanimive, posebej, če so motivi vzeti iz domačega okolja. Likovna dela so postavljena v Slomškovi kapeli, ki je odličen razstavni prostor. Hvala gospodu Vicmanu za vsakoletno gostoljubje. Razstavljajo likovni umetniki likovne skupine PRO TEMPORE: Božidar Ščurek, Vlado Geršak, Jurij Godec, Zoran Jošić, Dani Hrovat, Stane Petrovič in Ljuban Šega.

V kulturnem programu so nastopili mladi glasbeniki, ki prihajajo iz šole Tomija Majcna: Julija Stolec s flavto, Hana Majcen z violino in Filip Majcen s saksofonom. Pevska skupina Prijatelji iz Nove Cerkve, vsakoletni gostje prireditve, so zapeli venček narodnih pesmi. Lada Ščurek je predstavila PRO TEMPORE, njihovo delo in avtorje. Po razstavi sta nas popeljala slikarja Božidar Ščurek in Vlado Geršak. Prizadevne članice TD so poskrbele za topel napitek in prigrizek.

Razstavo si lahko ogledate v Slomškovi kapeli, po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 03 57 72 202 (Bistro Stolec).


Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi