Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

»Luštno« in veselo

»Luštno« in veselo. Tako bi na hitro opisali 27. srečanje narodno-zabavnih ansamblov »Ostanimo prijatelji«, ki je bilo na začetku marca na Frankolovem. Občinstvo so s svojimi vižami ogrevali ansambli: Posluh, Slovenski zvoki, Aplavz, Kvintet slovenskih deklet, Glas, Petka, Šepet in Poskočni muzikanti.
Že sam nabor ansamblov je obetal kakovosten koncert in nastopajoči resnično niso pustili občinstva ravnodušnega. Z izjemo Poskočnih muzikantov – gosta prireditve, ki se je predstavil z obsežnejšim repertoarjem, so ostali nastopili s po tremi skladbami, večinoma uveljavljenih slovenskih avtorjev besedil, skladb in aranžmajev. Dobri dve uri je dvorana OŠ A. Bezenška Frankolovo utripala v ritmu polk in valčkov. Tudi dolgojezična Sašo in Izi, oba iz Aplavza, eden drugemu nista prizanašala s šaljivimi prispodobami, vse z namenom nasmejati oboževalce slovenske narodne muzike. Brez dvoma jima je izvrstno uspelo. Prireditev je spretno vodila Alja Tihle Hren.

 

Organizatorju tradicionalne prireditve, Prosvetnemu društvu A. Bezenšek Frankolovo, je tudi tokrat uspelo dvorano popolnoma napolniti. Člani društva se vsakič potrudijo, da so obiskovalci z videnim in slišanim zadovoljni. Uspešna izvedba prireditve pa je »hočeš – nočeš« neizogibno povezana tudi s financami. Brez finančne ali siceršnje podpore donatorjev, številni med njimi se odzovejo vsako leto, prireditve ne bi bilo mogoče spraviti »pod streho«. Organizator je hvaležen za vsak donatorski prispevek in s tem posledično doprinos za uspešno delovanje društva. Tradicionalna prireditev Ostanimo prijatelji je pomembna za prepoznavnost društva, kraja in občine, ter veliko prispeva k družabnemu življenju na Frankolovem.

 

Tekst: Sonja Jakop

Foto: Dolfi Jakop

Oglejte si tudi