Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
11°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Grajska poroka

V petek, 28. 9. 2018, se je ob 19. uri v dvorani Kulturnega društva KUD France Prešeren Vojnik odvijala »poroka leta«. Prireditev je prikaz dela vseh osmih sekcij društva in jo prirejamo vsaki dve leti.
Grof in grofica sta v čast svoji princeski in njenemu izvoljencu objavila razglas za glasbeno skupino, ki bo grajske svate zabavala dolgo v noč. 

 

Zagotovo nista pričakovala, da se bo odzvalo takšno število glasbenikov. Ker jih je bilo preveč, sta se odločila, da priredita avdicijo. Na odru se je zvrstila množica nastopajočih z vse vojniške dežele. Prišli so Arclinski fantje, harmonikarski orkester, moški pevski zbor, BMK, Taščice in Kolorina. Vsak se je moral po navodilu grofa in grofice predstaviti s kar dvema pesmima. Vsem je bilo jasno, da grajska gospoda ne bodo hitro zadovoljna, sploh kadar je v igri zadovoljstvo same princeske. Po vseh odličnih nastopih je bila odločitev zanju še težja. Hitro sta se domislila, da želita ponovno slišati nastopajoče, tokrat v dvojicah.

 

Nestrpni glasbeni gostje so na gradu težko pričakovali njuno odločitev. Na presenečenje in veselje vseh, sta se odločila, da za veliki dan najameta kar vse. Ko so vsi skupaj ponovno zapeli, je bilo jasno, da je njuna odločitev pravilna. Grajska poroka je trajala tri dni in tri noči, glas neutrudnih glasbenikov pa še dandanes odmeva po celi vojniški deželi.

 

Vokalna skupina Kolorina se iskreno zahvaljuje vsem vokalnim in instrumentalnim sekcijam našega društva, ki so prisluhnile naši ideji in nam jo tudi pomagale izvesti. Hvala tudi dramski skupini, ki je poskrbela za rdečo nit predstave in tehnični ekipi za vse vizualne in zvočne učinke.

 

Tekst: Nina Gale
Foto: Mira Gorenšek

 

 

Oglejte si tudi