Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Krajevna organizacija Rdečega križa tudi na Frankolovem

V uvodu je najprej treba omeniti, da je na Frankolovem v preteklosti omenjena organizacija že delovala. Pobudo za ponovno aktiviranje Krajevne organizacije Rdečega križa Frankolovo je že pred časom podal Stane Štefanec, podpredsednik komisije KO RK Celje, ki se je dogovarjal z Dušanom Horvatom, predsednikom sveta KS Frankolovo, s katerim sta uskladila termin sestanka.

Vse prisotne je pozdravil Dušan Horvat in podal razloge, da se ponovno aktivira delovanje Krajevne organizacije Rdečega križa Frankolovo. V KS Frankolovo že zelo uspešno deluje Župnijska Karitas Frankolovo, ki pomaga družinam v stiski, starejšim krajanom ter posameznikom, ki so potrebni pomoči. Kljub temu je delovanje RK na Frankolovem potrebno, saj je vsaka pomoč dobrodošla. 

 

Ustanovnega sestanka so se udeležili tudi predstavniki združenja Rdečega križa Slovenije, Območnega združenja Celje; in sicer sekretar Igor Poljanšek, predsednik OZ Celje Aleš Vrečko in podpredsednik komisije KO RK Celje Stane Štefanec ter nekaj povabljenih krajanov, ki so pripravljeni pomagati ljudem v stiski. Sestanka se je udeležil tudi župan Občine Vojnik Branko Petre, ki je pozdravil ponovno aktiviranje Rdečega križa na Frankolovem.

 

Aleš Vrečko je najprej pozdravil vse prisotne in se zahvalil, da smo se odločili za ustanovitev KO RK Frankolovo, ter pojasnil vlogo in pomen KO RK. Nato je predal besedo Igorju Poljanšku, ki je podal vse potrebne informacije o samem delovanju KO RK. Prisotnim je dostavil osnutek statuta ter ostalo potrebno dokumentacijo za uspešno delovanje.

 

Prisotni so izvolili odbor in nadzorni odbor (Greta Jošt, predsednica, ter Tatjana Horvat in Janja Srebot Vdovič). Predsednica je postala Marija Čretnik, Ines Novak tajnica ter Leila Lončarič blagajničarka.

 

V nadaljnji razpravi so soglasno ugotovili, da bo sedež ustanovljenega KO RK na sedežu Krajevne skupnosti Frankolovo. V primeru, da želite na kakršen koli način priskočiti na pomoč in imate sočutje do sočloveka, vas vabimo, da se nam pridružite. Želimo si čim večje članstvo. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na KS Frankolovo, Stražica 2, 3213 Frankolovo v času uradnih ur (v ponedeljek od 8. do 11. ure in od 14. do 16.30 ter v četrtek od 8. do 11. ure) ter po telefonu na številkah 03/781 40 56 ali 041/652 418.

 

Vljudno vabljeni!

 

Tekst: Dušan Horvat
Foto: H. Ibrahimovič

Oglejte si tudi