Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
20°C
6°C
NED.
18°C
6°C

Odredba o prepovedi uporabe športnih in drugih javnih objektov in površin v Občini Vojnik

Glede na trend porasta okužb z virusom SARS-CoV-2 na ravni celotne regije in občine Vojnik je župan Branko Petre izdal odredbo o prepovedi uporabe športnih in drugih javnih objektov in površin v občini Vojnik.

Do uveljavitve ustreznega odloka oziroma drugačnih nadrejenih navodil s strani države tako Občina Vojnik od polnoči, torej s soboto, 17. oktobrom 2020, prepoveduje zbiranje in zadrževanje ljudi na vseh športnih igriščih in rekreacijskih površinah ter na otroških igriščih in igralih, razen za izvajanje potreb predšolske in šolske vzgoje ter izvajanje organizirane športne dejavnosti, če je ta dovoljena s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Prav tako se za potrebe izvajanja rekreativnih skupinskih športov prepove uporaba zaprtih športnih površin (npr. telovadnice, večnamenskih dvoran, idr.), tudi tistih v vzgojno – izobraževalnih zavodih.

Vsi uporabniki, ki lahko v skladu s to odredbo in veljavno zakonodajo uporabljajo zgoraj navedene javne površine, morajo upoštevati navodila ministrstva, pristojnega za zdravje, in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

 

Ta odredba začne veljati 17. 10. 2020 od 00.00 dalje. Odredba velja do preklica (dokument v priponki).  

 

Branko Petre, župan Občine Vojnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi