Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo župana Občine Vojnik

Spoštovani občani in občanke, cenjeni sodelavci v občinski upravi

 

Žal se tudi pri delu občinske uprave nismo mogli izogniti okužbam z virusom Covid-19. V tem trenutku imamo potrjeni dve okuženi sodelavki. Zato smo morali ukrepati s ciljem preprečitve prenosa okužb na druge osebe.

Tako ne bo možno osebno urejanje zadev na Občini Vojnik v času od 13.11. do 23.11.2020 (Ukrep je podaljšan do vključno 27. 11. 2020). V tem času je večini sodelavcem odrejeno delo od doma. Zato prosim vse, ki imate kakšno nujno zadevo, da uporabite telefone in elektronsko pošto. Vsi, ki ste bili osebno na občini v zadnjem tednu prosim pozorno spremljajte svoje zdravstveno stanje in postopajte v skladu z navodili NIJZ-ja.

 

Odločitev je sprejeta zaradi varovanja zdravja tako sodelavcev v občinski upravi kot vas uporabnikov storitev Občine Vojnik. Prosim vas, da dosledno izvajate navodila NIJZ in vlade Republike Slovenije o omejevanju stikov in prepovedi zbiranja in druženja. Virus je zahrbten in obvladali ga bomo le z disciplino. Vem, da je težko biti omejen na majhnem prostoru vendar je še veliko huje biti na intenzivnem oddelku priključen na ventilator.

 

Želim se iskreno zahvaliti vsem, ki delate v zdravstvu, domovih za ostarele, pri oskrbi in zagotavljanju varnosti. Vi ne morete delati od doma. Zato pa je dolžnost nas ostalih, da odgovorno izvajamo ukrepe in s tem omogočimo, da bo vam lažje in bomo virus premagali.

 

Prav tako hvala številnim prostovoljcem, ki vsak dan pomagate na številnih področjih in lajšate stiske tistim najbolj ranljivim. 

 

V dneh, ki so pred nami, poiščimo srečo doma, v nas samih. Bodimo hvaležni za trenutke, ki jih lahko preživljamo skupaj. Zavedajmo se naše odgovornosti do drugih.

  

Branko Petre – župan občine Vojnik

Oglejte si tudi