Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo CSD Celje glede vlog za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev na enotah CSD Celje v času razglašene epidemije COVID-19

Spoštovani uporabniki centra za socialno delo,

v času razglašene epidemije zaradi COVID-19 vas zaradi zagotavljanja zdravja vseh uporabnikov in zaposlenih na CSD, prosimo, da v prostore centrov vstopate le v nujnih primerih.

Vloge za pravice iz javnih sredstev lahko na CSD vložite:

  • prek e-uprave brez kvalificiranega digitalnega potrdila,
  • po elektronski pošti brez kvalificiranega digitalnega potrdila,
  • po navadni pošti in
  • v nabiralnike na centrih za socialno delo
  • v izjemnih primerih po telefonu.

V skladu s sprejetimi ukrepi se lahko v tem času vloge po elektronski poti vložijo brez varnega elektronskega podpisa, ki je sicer standard in formalna zahteva. CSD bo kot organ identiteto vložnika ugotavljal ali preverjal na drug način, na primer s tem, da bo zahteval, da stranka sporoči še uradno dodeljeno identifikacijsko številko (EMŠO, DŠ) ali tudi na druge načine. 

Predlagamo, da na vlogo napišete svoj elektronski naslov in telefon, kjer boste za strokovne delavce CSD dosegljivi v primeru nejasnosti ali pomanjkljive vloge. 

Vlogo najdete na tej spletni strani https://www.gov.si/…/ministrstvo-za-delo-druzino-…/storitve/, v fizični obliki pa pred vhodi CSD in njihovih enot.

 

Prav tako lahko posamezniki ali družine, ki so se znašli v položaju ogroženosti zaradi epidemije COVID-19, ki predstavlja višjo silo, uveljavlja izredno denarno pomoč v višini treh njihovih minimalnih dohodkov za izredne stroške, nastale zaradi naravne nesreče ali višje sile.

Obveščamo vas, da se za vse oblike izredne denarne socialne pomoči po Zakonu o uveljavljanju pravic  iz javnih sredstev in Zakonu o socialno varstvenih prejemkih obrnite na pristojne enote CSD Celje in ne na štabe civilne zaščite občin.

 

Ostanite zdravi.

 

Direktorica mag. Olga Bezenšek Lalić

Oglejte si tudi