Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Koncert za glasbene sladokusce

V nedeljo, 16. decembra 2018, sta koncert za glasbene sladokusce v župnijski cerkvi sv. Jerneja izvedla Erik Brezovšek (trobenta) in Tomaž Marčič (orgle). Z raznolikim koncertnim programom sta pred veliko obiskovalci poskrbela za glasbeno popestritev prazničnih dni.
Erik Brezovšek je osnovno in srednjo stopnjo glasbene šole obiskoval v Celju pri prof. Miranu Majcnu. Trenutno je študent prvega letnika na Deželnem konservatoriju v avstrijskem Celovcu pri prof. Robertu Hoferju. Udeležil se je mojstrskih tečajev pri profesorjih Stanku Arnoldu, Alešu Klančarju in Petru Koszu. Prav tako se je udeležil veliko državnih in mednarodnih tekmovanj, kjer je dosegel odlične rezultate kot solist in v komornih zasedbah. Igral je v Mladinskem pihalnem orkestru, Mladinskem simfoničnem orkestru in Extra bandu Glasbene šole Celje, v Celjskem godalnem orkestru in v Mestnem gledališču v Celovcu.

 

Tomaž Marčič je po maturi na I. gimnaziji v Celju in po zaključeni srednji stopnji Glasbene šole Celje (prof. Andrej Lorber) nadaljeval študij harmonike v Nemčiji, kjer je zaključil diplomski študij v Trossingenu in podiplomski študij v Würzburgu. Glasbeno poustvarjanje ga je poleg nastopov po Sloveniji vodilo na odre po Nemčiji, Švici, Franciji, Italiji, Hrvaški in Avstriji. Kot solist je igral z orkestrom Mariborske filharmonije, Ansamblom za novo glasbo Würzburg ter Dunajskim akademskim orkestrom. Sodeloval je tudi z mnogimi sodobnimi skladatelji. Poleg komornega muziciranja se od srednješolskih let naprej intenzivno posveča tudi zborovodstvu in igranju orgel. Harmoniko poučuje na Glasbeni šoli Celje in na umetniškem oddelku I. gimnazije v Celju.

Koncertni program:

* Giuseppe Torelli

(1650–1708)

KONCERT

za trobento in orgle

I. Allegro

II. Adagio – Presto – Adagio

III. Allegro

 

* Dieterich Buxtehude

(1637–1707)

CIACCONA v e-molu BuxWV 160

za orgle

 

* Georg Friedrich Händel

(1685–1759)

KONCERT

za trobento in orgle

I. Grave

II. Allegro

III. Sarabande

IV. Allegro

 

* Jean Hubeau

(1917–1992)

SONATA

za trobento in klavir

I. Sarabande in II. Intermède

* Felix Mendelssohn Bartholdy

(1809–1847)

PRELUDIJ op. 37

za orgle

 

* Georg Philipp Telemann

(1681–1767)

KONCERTANTNA SONATA

za trobento in orgle

I. Moderato e grazioso

II. Largo

III. Vivace


* Théodore Dubois

(1837–1924)

TOCCATA v G-duru

za orgle


* Naji Hakim

(*1955)

BOŽIČNI RONDO

za trobento in orgle

 

Tekst: Tjaša Podergajs
Foto: Urška Mužar

 

Oglejte si tudi