Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Državni prvak v smučarskih skokih

Prijazni in zelo pozorni smučarski skakalec in nordijski kombinatorec Ožbej Vačovnik Kotnik je fant z jasno izdelanim ciljem za prihodnost ter izjemen sogovorec.
Starost: 11 let

Klub: Smučarsko društvo Vizore

Trener: Stanislav Grm

Rekord: 56 m

Vzorniki: Robert Kranjec, Domen Prevc, Peter Prevc

Konjički: sestavljanje maket (letala) in lego kock, petje v cerkvenem pevskem zboru

Želeni poklic: nevrokirurg

Potovanje: obisk zaključne prestižne novoletne turneje v Nemčiji

Cilji za prihodnost: Biti odličen učenec v šoli ter postati državni prvak.


Ožbej obiskuje 5. razred OŠ in je v šoli zelo uspešen. Je zelo discipliniran, organiziran ter izjemno športno nadarjen. Je skakalec in nordijski kombinatorec. S skakanjem je začel, ko je bil star malo več kot pet let, in od takrat mu šport poleg šole pomeni vse. Treninge ima Ožbej običajno štiri- do petkrat na teden, nekaj v telovadnici, nekaj na skakalnici, tako doma kot v tujini. V poletni sezoni 2016 je postal državni podprvak ter regijski prvak v kategoriji dečki do 11 let. Velik uspeh je Ožbej dosegel tudi na mednarodnem tekmovanju Alpe Adria, kjer je suvereno zmagal v kategoriji dečkov do 10 let.

 

Lanskega decembra je Ožbej prejel priznanje župana za športne dosežke, na kar je še posebej ponosen. Ožbej je bil v poletni sezoni 2016 zelo uspešen in je dosegel izjemne rezultate (pokalna tekma: 3. mesto; državno prvenstvo: 2. mesto; regijska tekma: 3. mesto, 1. mesto; Pokal Alpe Adria idr.). V zimski sezoni je Ožbej na pokalni tekmi v Kranju dosegel 3. mesto, na regijski tekmi v Kisovcu pa 2. mesto. V svoji sobi ima zelo veliko pokalov od skokov (47) ter zelo veliko kolajn (35), ki nedvomno čudovito krasijo Ožbejevo sobo. Veliko je tudi t. i. domačih tekem, ki sicer niso na državni ravni, ampak so tekme med klubi, na katerih Ožbej prav tako posega po najvišjih mestih. Izjemen uspeh je Ožbej dosegel 4. februarja letos na državnem prvenstvu v smučarskih skokih, kjer je v konkurenci med 48 soskakalci postal državni prvak. Ekipno se je skupaj s še tremi soskakalci iz SD Vizore uvrstil na odlično 4. mesto.


»Res je veliko odgovornosti, časa, organizacije, priprav, vendar se obrestuje,« pove mladi skakalec. Ožbej je fant, ki je samostojen, ima delovne navade, je varčen, saj se zaveda, koliko finančnih sredstev je potrebnih za opremo, prevoze. Tudi sam že pridno varčuje, obenem pa na aktiven in zdrav način preživlja čas v naravi!

Starša čestitke, lahko sta ponosna na svojega Ožbeja!

Tekst in foto: Dragica Jezernik



Oglejte si tudi