Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

"Enostavno bi rada delila s svetom to, kar čutim!" - intervju z Lauro Pesjak iz Frankolovega

Bralke in bralci MojaObčina.si - Vojnik, spoznajte vašo sokrajanko Lauro Pesjak, ki se bo prvo soboto v septembru potegovala za zmago na Slovenski noti 2020! Laura je 15-letnica iz Frankolovega. Pravi, da jo njeni prijatelji in prijateljice opišejo kot zabavno ter prijazno punco, ki se rada zabava in smeji in je vedno pripravljena pomagati. Kot oseba verjame in vidi, da je v vsaki osebi nekaj dobrega, pravi pa tudi, da kar oddaš, se vedno vrne v takšni ali drugačni obliki. V spodnjem intervjuju, ki ga je ekskluzivno dala za portal MojaObčina.si - Vojnik, pa zaupa še nekaj več o sebi. Spoznajte jo!
Intervju: Nejc Ašič

 

Laura, za vse sokrajanke in sokrajane tvojega mesta, ki te še ne poznajo, kako bi se predstavila? Kaj želiš, da izvejo o tebi?

Bom kar na kratko. Sem preprosta, skoraj vedno nasmejana punca, ki rada poje. Moji prijatelji se k meni velikokrat zatečejo po nasvet in mi zaupajo veliko stvari. To zelo cenim. Hm, predvsem si pa želim, da ljudje vidijo, kako zelo uživam na odru.

 

V svoji lokalni skupnosti pridno nastopaš že kar nekaj časa. Kaj ti ljudje iz tvojega kraja kaj povedo? Kakšnih komentarjev si kaj deležna?

Po svojih nastopih vedno dobim veliko pozitivnega odziva, na kar sem izjemno ponosna in sem jim hvaležna. Seveda pa sprejmem tudi kritiko in se na račun te izboljšam. 

 

Leta 2019 pa si tekmovala na šovu Radia Rogle Glasbena zvezda Štajerske. 

Kako ti je bilo sodelovati na tem šovu? Česa si se naučila o sebi?

Ja. To je bila ena lepših izkušenj in priložnosti, da me ljudje spoznajo. Prvič sem nastopila na radiu in si tam izborila pot v finale. Spoznala sem veliko znanih oseb in seveda z njimi naredila nekaj zabavnih fotografij. Prepevala sem zmagovalno skladbo Slovenske popevke Kaj je to življenje v originalni izvedbi Eve Boto. Izmed desetih finalistov me je občinstvo izbralo med TOP 3 – SUPER FINALISTE, kar je zame odličen dosežek.

 

Ko si imela 10 let, pa si nastopila tudi na televiziji, in sicer v oddaji “Slovenski pozdrav”. Kako ti je bilo se spogledovati s televizijskimi kamerami? Si imela kaj treme?

Zelo zanimivo, čeprav se ne spomnim kaj dosti. Mislim, da sem imela tremo, a kot po navadi je ta odšla v trenutku, ko sem začela peti. Najbolj mi je v spominu ostalo ličenje in pa izbira oblekic. Počutila sem se kot prava princeska.

 

Živiš na Frankolovem, kjer si posnela tudi delček svoje t. i. Notine razglednice, to je videopredstavitev tebe na tekmovanju Slovenska nota. Kaj ti pomeni življenje na Frankolovem?

Frankolovo je res lep kraj. Majhen, a kljub vsemu ima vse. Rada imam mir in naravo, ki ju je tukaj ogromno. Enostavno rada živim tukaj.

 

Bojda si velika ljubiteljica živali. In če bi te malce hudomušno vprašali - prisegaš bolj na mačke ali na pse ter zakaj?

Raje imam mačke. Ko sem bila majhna, me je ugriznil pes, zato se večjih psov kar malo bojim. Mačke pa so le malo bolj mirna in nežna bitja.

 

Petje se učiš v šoli Orfeus pri Sergeju Ruprehtu. Kaj ti pomeni sodelovanje z njim in česa te je vse naučil do sedaj?

Ja, Sergej me je do sedaj naučil ogromno. Pri njemu se učim že dobrih 5 let in v tem času sem s trdim delom zelo napredovala. Za svoje učence skrbi kot za lastne otroke, jih podpira in se veseli z njimi. Prav tako se je v tem času med nama razvil lep prijateljski odnos, ki naredi ure petja veliko bolj sproščene, zabavne in seveda polne smeha.

 

Letošnje leto tekmuješ na tekmovanju Slovenska nota v Hrastniku. Če zmagaš na tem tekmovanju, boš za nagrado prejela povsem svojo slovensko pesem. Kaj bi ti to pomenilo?

Ne znam opisati, koliko bi mi to pomenilo. Že od malih nog si želim lastne pesmi in tekmovanje Slovenska nota mi to omogoča. Pomenilo bi mi nekakšen preboj na slovensko sceno, kjer mi morda nekega dne celo uspe.

 

Vse bralke in bralce MojaObčina.si - Vojnik povabi, da te spremljajo 5. septembra 2020 na finalnem večeru Slovenske note 2020, ki bo potekal v živo na YouTubu iz Delavskega doma Hrastnik. Zakaj naj si ogledajo finalni večer in zakaj naj navijajo zate?

Enostavno bi rada delila s svetom to, kar čutim, preko svojih pesmi. Želim si, da bi si čim več ljudi ogledalo finalni večer in na ta način spoznalo mlade talente, prav tako pa tudi odlične ter zelo pridne organizatorje, ki delajo z nami, nas promovirajo in organizirajo nastope. Imam močno željo, da glasujete zame, bom zelo vesela. Kar bo, pa bo. Naj zmaga najboljša!

 

Finalni večer Slovenske note 2020 bo potekal 5. septembra 2020 v Delavskem domu Hrastnik, prenos pa si boste lahko ogledali v živo na YouTube kanalu Slovenske note. Za zmago se bo potegovalo 10 pevk iz celotne Slovenije, ki so bile predhodno izbrane izmed 44 predstavljenih na avdiciji, ki je potekala v Mladinskem centru Hrastnik konec junija, izbrala pa jih je 4-članska strokovna komisija v sestavi Božidarja Wolfanda Wolfa, Denisa Trapa, Saše Lešnjek in Davida Amara. Na finalnem večeru bo zmagovalko določila kombinacija glasov spletnega glasovanja (50 % glasov) in nove strokovne žirije (50 % glasov). Zmagovalka bo za nagrado dobila svojo novo slovensko pesem. Navijajte za Lauro preko spleta in glasujte zanjo!

Oglejte si tudi