Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Bodoči motokrosist Alex

Alex Vranc je šestletni fant iz Nove Cerkve z veliko zanimanji – vozi motokros, pleše v plesni šoli in se uči igrati bobne. Z veseljem obiskuje prvi razred osnovne šole, se igra z vrstniki, je pozitiven, vesel in nasmejan, poln energije in vedno v gibanju. Uživa v vožnji s kolesom ali skirojem, se rad vozi po igrišču »pump track« ali skače preko različnih preprek in ovir na različnih podlagah.
 

Alexova starša sta navdušena nad cestnimi motorji, zato sta mu sprva predstavila minimoto, vendar je sam pokazal zanimanje za motokros, ki ga je spoznal preko medijev. Ob prvi vožnji pri štirih letih mu sicer vožnja ni bila všeč, vendar pa je naslednje leto ponovno pokazal zanimanje za ta adrenalinski šport, pri katerem je za učinkovito upravljanje z motorjem potrebna vztrajnost, moč in dobra fizična pripravljenost. Osnov rokovanja z motorjem se je naučil pri Akademiji Saša Kraglja. Trenutno ga deloma trenira oče, deloma pa najamejo trenerja iz Akademije. Prav tako se udeležuje šol motokrosa, ki potekajo na različnih lokacijah po Sloveniji in tujini. Z vsakim treningom Alex postaja vedno hitrejši in spretnejši, zato je v dobrem letu in pol zamenjal že tri motorje. Prav tako si želi tekmovati v tem športu in se na treningih že pripravlja, da bo lahko naslednje leto tudi uradno vstopil v svet tega športa. Njegova vzornika sta Tim Gajser in Tony Cairoli in upa, da bo nekega dne tudi sam vozil tako, kot vozita onadva.

Alex, želim ti veliko uspehov pri uresničevanju ciljev in naj ti tekmovalnosti, pozitivne energije in dobre volje nikoli ne zmanjka.

Tekst: Tanja Čretnik
Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi