Logo MojaObčina.si

Vojnik

JUTRI
-2°C
-4°C
ČE.
2°C
-4°C
8467

Najava izvedbe obveznega individualnega svetovanja na KMG, vključenih v ukrep KOPOP in EK

Ob vstopu v ukrep Kmetijsko-okoljsko-podnebnih plačil (KOPOP) ste se upravičenci zavezali, da boste v prvih treh letih trajanja obveznosti najmanj enkrat uporabiti storitev svetovanja (za KMG - Kmetijsko gospodarstvo, ki ste v KOPOP vstopili v letu 2015, je bilo to obdobje podaljšano na štiri leta).

Prav tako ste se, vključeni v ukrep Ekološko kmetovanje (EK), ob vstopu v ukrep obvezali, da boste storitev svetovanja uporabili vsaj enkrat v obdobju petletnega trajanja obveznosti. Z javnima naročiloma je bila izvedba teh svetovanj dodeljena Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije in KGZS – Kmetijsko-gozdarskim zavodom.

 

Svetovanje je za vse vključene v ukrep KOPOP in EK brezplačno. Kmetijski svetovalci pri KGZS so na kmetijskih gospodarstvih že začeli z izvajanjem svetovanj in jih morajo v okviru teh javnih naročil zaključiti do 31. 12. 2018. Za KMG, ki so vključena hkrati v ukrepa KOPOP in EK, je treba svetovanje izvesti ločeno za vsak ukrep (ne na isti dan). O izvedbi svetovanja na vašem KMG vas bodo obvestili kmetijski svetovalci in se z vami dogovorili za termin izvedbe. Lahko se za izvedbo svetovanja pri vašem kmetijskem svetovalcu prijavite tudi sami.

 

Prosimo vas, da za izvedbo svetovanja pripravite vso dokumentacijo, povezano z ukrepom KOPOP ali EK (oddane zbirne vloge, odločbe, morebitni zapisniki o pregledu na kraju samem, analize tal in gnojilne načrte, če gnojite z mineralnimi gnojili, zapisnik kontrole EK ipd.), predvsem, da uredite in pripravite evidence, ki se vodijo na KMG ter pripravite osebni dokument. Kot nosilec/-ka imate možnost, da lahko za prisotnost pri individualnem svetovanju pooblastite drugo opravilno sposobno osebo (pravne osebe lahko pooblastijo zaposlenega na KMG). V tem primeru morate podpisati dva izvoda navadnega pooblastila, ki ga pooblaščenec obvezno predloži svetovalcu ob izvedbi individualnega svetovanja na KMG.

 

V skladu s Katalogom kršitev, zavrnitev in ukinitev plačil se vam v primeru, da v času trajanja obveznosti (glejte prvi odstavek) ne boste uporabili storitve svetovanja, znesek plačila zniža do 100 %.

 

Dodatne informacije lahko dobite na vaši izpostavi kmetijske svetovalne službe.

Tekst: Petra Pehar Žgajner

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij