Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Novo iz EKO sklada

Preberite priložene datoteke in spoznajte novosti v letu 2017. Priloge so namenjene za informiranje in za spodbudo občanom za naslednje leto, ko se boste odločali o morebitnih energetskih ukrepih pri sebi doma.

Priprava na novo kurilno sezono, mag. Damjan Korošec, energetski svetovalec mreže ENSVET

Da pozimi ne bo težav z delovanjem kurilnih naprav, je potrebno marsikaj postoriti, preden jih damo v pogon. Pred zimo lahko nekatera enostavna dela opravimo tudi sami in postorimo še nekaj stvari, ki bodo pripomogle k čim bolj gospodarnemu ogrevanju in nas obvarovale pred izrednimi izpadi zaradi napak na opremi v času, ko jih najbolj potrebujemo.

 

Stroški ogrevanja,  Evgen Gömbös, energetski svetovalec mreže ENSVET

V članku ugotavljamo kakšni so stroški ogrevanja v primeru uporabe različnih vrst goriv. Prikazan je primer ogrevanja družinske hiše, ogrevalne površine 150 m2, ki uporablja centralno sodobno peč na kurilno olje in porabi 1.500 litrov tega energenta. Izkazalo se je, da je energija toplote, pridobljena iz kurilnega olja, najdražja, najcenejša pa je toplotna energija, pridobljena iz polen. Glede na to, da je še vedno v uporabi veliko peči na kurilno olje in je med njimi tudi precej zastarelih, se bomo ukvarjali z vprašanjem, ali je smiselno te oljne kotle zamenjati z drugimi kotli. Hkrati bomo odgovorili tudi na to, s katerim energentom bi bilo smiselno zamenjati drago kurilno olje.

Irena Bolje Karlovšek

Podsekretarka Eko sklada

Sektor za promocijo, informiranje in razvoj

T: +386 (0)1 241 48 52 (uradne ure po telefonu: pon, sre in pet med 13.00 in 15.00)

F: +386 (0)1 241 48 60, E: ibolje@ekosklad.si

Oglejte si tudi