MojaObčina.si

Lokalne novice, dogodki in zaposlitve na portalu Moja Občina.

Izberi svojo občino spodaj, če želiš biti na tekočem z lokalnim dogajanjem na portalu Moja Občina.

Navodila za vnos prispevka:

Nadnaslov- vsak prispevek ima lahko nadnaslov, ki naj nedvoumno opredeli predmet prispevka. Nadnaslov je dodatna informacija, ki bralcu, poleg naslova pove, o čem bo govora v prispevku.

Naslov- v to polje vnesete točen naslov prispevka.

Uvod- to polje uporabljamo po želji. Vnesete lahko nekakšen povzetek članka, oziroma odstavek, ki bralca dodatno prepriča v branje. 

Polje "Znakov"- sem vnesete besedilo vašega članka. 

Kratek povzetek- sem lahko vnesete kratek povzetek vašega članke. Na voljo imate 180 znakov. Ob pisanju povzetka imejte v mislih celoten članek in poskušajte povzetek napisati tako da zajame celotno vsebino vašega prispevka.

Naloži sliko iz galerije- Slika je pri prispevku obvezna. Vidna bo na spletu in pri izvozu v revijo. Postopek dodajanja slike:

1. Naloži sliko iz galerije: kliknete na gumb "Naloži sliko iz galerije" in iz nabora slik izberete tisto, ki jo želite dodati prispevku.

2. Naloži sliko iz računalnika: kliknete na gumb "Naloži sliko iz računalnika" in izberete sliko, ki je shranjena na vašem računalniku. Slika se bo privzeto obrezala na razmerje 3:4, v kolikor je posneta v drugačnem razmerju. Če ne želite, da se slika obreže, to označite pred klikom na gumb "Prenesi" in sicer morate označiti polje pred "Slike ne obreži". Ko ste sliko izbrali kliknete na gumb "Prenesi". Sedaj je slika shranjena tudi v galeriji, kar pomeni, da jo lahko uporabite večkrat.

Zaželjeno je dodajanje ležečih slik, ker je njihovo prkazovanje na spletu lepše. Slika je sedaj vidna v maski za pisanje prispevkov. Poleg slike se je pojavilo tudi poljeza vnos podpisa k sliki. Le-ta bo viden tako na spletu kot pri izvozu v revijo. 

Povezave- v to polje lahko vnesete url naslov do spletne strani, kjer si uporabniki lahko kaj več preberejo o temi, ki jo pokriva vaš prispevek.

Opombe uredniku- tukaj lahko uredniku sporočite morebitne opombe. Opombo bo videl samo urednik.

YouTube url- v to polje lahko prilepite url povezavo do video vsebine na youtubu, ki jo želite dodati vašemu prispevku. Video vsebina bo vidna na spletni strani pod vašim prispevkom.

Ključne besede- v polje "Ključne besede" vpišemo besede, ki so ključne, glede na vsebino prispevka. Ločimo jih z vejico. Glede na ključne besede se razporejajo sorodne vsebine na spletni strani. Vnesti morate vsaj tri ključne besede.

Rubrike- Vsakemu prispevku je potrebno določiti rubriko. To storite tako, da kliknete na tisto rubriko, ki najbolje opiše vaš prispevek. Izberete lahko več rubrik, vendar morate v tem primeru, določiti glavno rubriko.

Pripete datoteke-Vsakemu prispevku lahko pripnete datoteko, veliko do 10MB. Dodate lahko klasične datoteke s končnicami doc, docx, pdf, xls, ipd.

Prispevek je pripravljen za lekturo- to polje označite, če želite da se prispevek lektorira.

Avtor lahko ureja prispevek- to polje odznačite, če želite, da avtor prispevka ne more več urejati.

Gumb Shrani in zapri- ob kliku na ta gumb prispevek shranite in zaprete okno za vnašanje prispevka. Prispevek se sedaj nahaja v "Moji prispevki v delu".

Gumb "Zaključi"- ob kliku na ta gumb prispevek zaključite in zaprete okno za vnos prispevka. Prispevek se sedaj nahaja v "Zaključeni prispevki". Če želite nastaviti tudi datum in uro objave prispevka na spletu ga določite v sivem kvadratku na desni strani. 

Prekliči- ob kliku na ta gumb prekličete vnos prispevka in zaprete okno za vnos prispevka. Prispevek ni viden na nobenem seznamu, saj ste ga izbrisali.

Predogled- ob kliku na ikono za predogled si lahko ogledate kako bo prispevek izgledal na spletni strani. Za zapiranje predogleda zaprete zavihek, v katerem se je predogled odprl.NAZAJ NA PREJŠNJO STRAN