Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Že 20. druženje erzeljskih deklet in žena ob dnevu žena

Erzeljčanke si leta 1999 najbrž niso predstavljale, da se bo njihovo druženje v počastitev mednarodega praznika žena obdržalo 2 desetletji.
8. marec je tudi spomin na žalostne čase, saj je na ta dan leta 1943, okupator pregnal domačine z domov. Živih prič takratnih dogodkov skoraj ni več, kljub temu se vas trudi, da tudi mladi poznajo zgodovino svoje vasi. Letošnjega srečanja se je udeležilo kar 20 žensk, od zelo mladih do starejših. Osrednji del programa je bila predstavitev študijskih krožkov, ki jih Ljudska univerza Ajdovščina izvaja po vaseh s podporo in usmerjanjem mentorjev. Pogovor je stekel o temah, ki bi zanimale večino, praktične primere krožkov je nazorno predstavila mentorica Nataša Mohorčič. Ženske so si med seboj izmenjale tudi semena, razgovor pa je bil živ, saj je vrtnarstvo neizčrpen vir zanimanj vsake gospodinje. Sklepov je bilo več, a najpomembnejši je tisti glede odločitve, da bodo jeseni na Erzelju začeli s študijskim krožkom.

Pozornost ženam je na začetku izkazal tudi predsednik KS, Aleš Kobal, s čestitkami za praznik in jim zaželel lepo življenje vse leto, kasneje pa jim je čestital tudi Martin Jejčič iz Lovske družine Erzelj-Tabor, ki tudi domuje v stari Šoli.

Na koncu so najmlajše vaščanke ob spremljavi Tjaše Kobal zapele nekaj pesmi, kar je bilo še posebej lepo, zaradi petja kot tudi zaradi njihove številčne udeležbe.


TR

Oglejte si tudi