Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Imago Sloveniae 2014

V Vipavi so to poletje, od 14. junija pa vse do 30. avgusta, potekale poletne kulturne prireditve Imago Sloveniae - Izvir voda in glas srca. Pestrost ponudbe je omogočala, da vsak najde kaj zase.
Otroci so tako prišli na svoj račun s koncertom Nece Falk in z mačkom Murijem, ki je na do zadnjega kotička zapolnjenem Trgu Pavla Rušta praznoval svoj trideseti rojstni dan. Čeprav ne gre spregledati dejstva, da je bilo veselje njihovih staršev in starih staršev še večje.

Ljubitelji klasične glasbe smo imeli čast prisluhniti nekoč čudežnemu dečku, danes svetovno priznanemu violinistu, Stefanu Milenkoviću. Skupaj z vrhunskim harmonikašem, Markom Hatlakom, sta nas v zasedbi Tango Compás popeljala v skrivnostni svet tanga. Virtuoz, vajen nastopov po svetovnih metropolah, je bil nad Vipavo tako očaran, da se je na hitro odločil tu prenočiti: »Tako tiho in mirno je … Tu bi lahko kar spal tri dni …«

Na Slapu smo se pošteno nasmejali gledališki predstavi KD Brce - Češpe na figi, v Podnanosu pa monokomediji KD Jurko Gore - Čistilka Marija.

Cerkev Sv. Štefana v Vipavi je gostila dva zbora, mlado vokalno skupino Segno in Komorni zbor Ipavska.

Z Nanosa se je zopet razlegal zvok harmonik, tokrat po zaslugi Harmonikaške skupine Šempeter pri Gorici. Na Lozicah pa niso mogli spati, saj so jim pod okni igrali Podokničarji.

Vipavski tamburaši so vse prisotne navdušili. Tokrat so si omislili posebno gostjo, Tanjo Žagar.

Kot zadnji v nizu prireditev so nastopili Trije tenorji s koncertom Od višine se zvrti. Ni jih zmotila niti vipavska burja, ki jim je po Trgu Pavla Rušta vztrajno raznašala note. V vseh poslušalcih so obudili spomine na opere, ki so se nekoč davno odvijale v Vipavi.

Da so poletne kulturne prireditve dobro sprejete med domačini, je znano. Veliko število obiskovalcev iz sosednjih občin in drugih krajev, pa pomeni, da se je dober glas razširil preko meja, v deveto vas.

Zavod za turizem Trg Vipava

Oglejte si tudi