Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Športno dogajanje v Ciriusu Vipava

S septembrom se je začelo novo šolsko leto, ki nam prinaša nove izzive in nova pričakovanja, tako na učnem kot tudi na športnem področju. CIRIUS Vipava je že vrsto let član Specialne olimpiade Slovenije in se redno udeležuje tekmovanj na lokalnem, državnem in mednarodnem nivoju. Občasno pa sodelujemo z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paraolimpijskim komitejem ter drugimi združenji in društvi.

S sprostitvijo COVID ukrepov so bila organizirana tudi športna tekmovanja, na katerih so z velikim veseljem tekmovali tudi naši učenci: na Odprtem državnem prvenstvu v paraplavanju za leto 2021, Državnem šolskem tekmovanju v orientacijskem teku, 15. atletskem mitingu Specialne olimpiade Slovenije in 15. Plavalnem mitingu Specialne olimpiade Slovenije.

Kot vemo, 23. septembra obeležujemo dan slovenskega športa. Pri nas smo se mentorice šolskega športnega društva odločile, da ga obeležimo na zabaven in športen način. Na dvorišču našega centra smo pripravile zanimive športne aktivnosti in poligone, kjer so se preizkusili naši učenci.

Uspešno sodelujemo tudi z Društvom upokojencev Vipava, ki skrbi za kegljišče s kroglo na vrvi. Gospa Sonja Marc nam je predstavila pravila in demonstrirala potek igre. Z velikim veseljem bomo uporabljali kegljišče in se urili v kegljanju.

Hvaležni smo vsem donatorjem in prostovoljcem ter občini Vipava, ki nas podpirajo finančno ali materialno, da lahko izvajamo aktivnosti na področju športa in s tem bogatimo vsakdan naših učencev.

KM

Oglejte si tudi