Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Balinanje - rekreativna dejavnost

Balinanje je med upokojenci priljubljena rekreativna dejavnost. Tudi letos so tako ženske kot moške ekipe severnoprimorske izvedle več turnirjev in ekipnih srečanj. Še posebno uspešne balinarke iz DU Vipava, pa že vrsto let organizirajo tudi mednarodni balinarski turnir treh dežel, katerih se udeležujejo ekipe iz Sovodnja (Italija), Lovrana (Hrvaška) in Slovenije.
Zaključek balinarske lige prijateljstva upokojenk so letos v oktobru pripravile balinarke - članice DU Vipava. Ob prihodu jih je pozdravil predsednik DU Vipava, sledila sta ogled Lanthierijevega dvorca in ogled znamenitosti Vipave pod strokovnim vodstvom g. Kebeta. Seveda niso mogle mimo vipavske vinoteke z bogato izbiro vrhunskih vin. Druženje se je nadaljevalo na kmetiji Avin, kjer so razglasili rezultate lige prijateljstva, Prvo mesto je pripadalo ekipi DU Tolmin, gostiteljice srečanja so bile druge.
Za prijetno vzdušje so poskrbeli mladi Vipavski tamburaši pod vodstvom g. Vlaste Lavrenčič. Za popestritev programa in oblicio smeha je poskrbel g. Pepe, gasilec iz Komna, glasbo pa je spretno vrtel g. Aleš. Druženje se je ob kulinaričnih dobrotah in prijetni družbi nadaljevalo še dolgo časa.
Tudi moška liga balinarjev severnoprimorske je uspela. Izvedli so jo na pokritem balinišču DU Ajdovščina in se tako izognili bojazni slabega vremena. Prvo mesto je osvojila ekipa DU Ajdovščina. Velika udeležba ekip priča, da je balinanje priljubljena oblika rekreacije in druženja tudi med članstvom društev severnoprimorske, zato so se dogovorili, da tudi v letu 2018 nadaljujejo s tako obliko organiziranosti tega športa. 
Balinanje je nenadomestljiva oblika rekreacije, ki skrbi za ohranjanje zdravja in lepšo jesen življenja. Udeleženke lige članic in tudi lige članov so po svojih uspehih v samem vrhu balinarstva starejših v Sloveniji in tako ohranjajo dolgoletno tradicijo balinarstva kot športa nasploh. Naj zaključimo z besedami ene od udeleženk: "Doživele smo prijeten zaključek našega balinanja za leto 2017. Želimo si, da se naslednje leto liga spet nadaljuje in zaključi s tako prijetnim srečanjem".
K.I.

Oglejte si tudi