Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Teden pisanja z roko v Podnanosu in Vipavi

Prvošolce v Podnanosu so obiskali njihovi stari starši, Nejo pa je razveselil na delavnicah njen starejši brat! Kako prijetno je bilo skupno druženje različnih generacij, med katerim smo skupaj pisali z roko, kar je cilj slovenskega projekta, v katerem sodelujemo. Pisali smo razglednice, velikonočna voščila sorodnikom, izdelali smo spominsko knjigo z rokopisi ... Pokukali smo tudi v svet kaligrafije in pripravili razstavo izdelkov.
Ob tem dogodku smo želeli biti tudi dobrodelni. Mnogi sodelujoči so podarili pisala, barvice, flomastre … v posebno škatlo. Podarjena pisala smo predali na Karitas, oni pa jih bodo razdelili otrokom v stiski.
Petošolci v Podnanosu z razredničarko Andrejo Likar Ivanov so s tušem pisali in oblikovali napise za majčke ter pisali likovno pesem. Četrtošolci in njihova učiteljica Marija Nabergoj ter tretješolci z učiteljico Marjano Podobnik so pisali razglednice in pisma. V oddelku podaljšanega bivanja z učiteljico Mojco Benčina so učenci ustvarjali na temo Ptic.V Vipavi so imeli kulturni dan. Šestošolci so na roko zapisali velikonočna voščila in jih okrasili. Vodila jih je Ana Kobal, profesorica zgodovine. Petošolci in šestošolci so pod vodstvom Sonje Simonič Puc poslali pismo sovrstnikom iz Nove Gorice. Pri japonskem krožku so se ukvarjali s kaligrafijo, s čopiči so pisali pismenke ter napisali pisma sovrstnikom na Japonsko.

Teden pisanja z roko je minil v zavedanju, da je ta spretnost zelo pomembna za otroke in odrasle, zato se je vredno truditi še naprej! 

Vida Trošt Vidic

Oglejte si tudi