Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

17. srečanje uporabnikov PINK – podporne in nadomestne komunikacije

V CIRIUS-u Vipava je bilo 10. oktobra vse obarvano PINK. V našem Centru je namreč potekalo 17. srečanje uporabnikov PINK (t.j. podporne in nadomestne komunikacije). Dogodek so organizirale in domiselno oblikovale logopedinje Ana Bajc, Katja Bucik in Silvana Janežič.
Srečanja so se udeležili otroci in mladostniki, ki imajo kompleksne motnje v govorno-jezikovni komunikaciji in za sporazumevanje uporabljajo individualno prilagojene komunikacijske pripomočke. Zlasti tehnično sodobni komunikatorji jim omogočajo učinkovito podporo in nadomeščajo slabo razvit oziroma nerazvit govor.

Uporabniki PINK ter njihovi spremljevalci so prišli iz CUDV D. B. Draga, Ig, iz CIRIUS Kamnik, CUDV Črna na Koroškem, VDC Ajdovščina-Vipava in seveda najštevilnejša udeležba iz CIRIUS Vipava.

Vlogo spremljevalca so odlično speljali tudi prostovoljci, študentke logopedije in študent medicine ter pridobili konkretno izkušnjo, kako v praksi poteka uporaba PINK.

Ob prihodu je udeležence pričakala 'pikapolonica', ki je kot dobrodošlico in v spomin na današnji dan vsakemu podelila 'medaljo' z logotipom Centra in geslom srečanja, ki se je glasilo 'Pikapolonica ti prinese srečo'. Med zbiranjem smo si ogledali projekcijo s fotografijami preteklih srečanj uporabnikov PINK ter obudili spomine na skupna doživetja. Nato se je začel program, ki ga je s pomočjo svojega komunikatorja pogumno vodila Klavdija. Toplo dobrodošlico nam je izrekla gospa ravnateljica, Kristina Bratina. Z velikim začudenjem smo spremljali dramsko uprizoritev 'Čarobna dežela' in nikakor nismo mogli skriti navdušenja, ko so ob glasbi uprizorili gibalno igrico naši najmlajši iz RO vrtca in njihov prijatelj kuža Bono. Presenečenja so se kar vrstila, a najlepše je bilo, ko smo vsi zapeli pesmico Vse najboljše naši polnoletni voditeljici.

Srečanje se je nadaljevalo zelo navdušeno, glasno in tekmovalno. Bil je namreč čas za tombolo pri kateri so otroci poimenovali 90 živali. Spremljevalci so udeležencem pomagali z vprašanji in jih spodbujali ter budno pazili, kdo bo prvi dobil tombolo, saj so si tisti, ki jim je pikapolonica prinesla največ sreče, priigrali nagrade. Na koncu so zmagali vsi udeleženci ter druženje nadaljevali v delavnici, pri kateri so tiskali pikapolonice na rutke. Sledilo je okusno kosilo in podelitev priznanj.

Srečanje je potekalo zelo sproščeno, ustvarjalno in čas je kar prehitro tekel. Vsi smo se strinjali z logopedinjo Ano Bajc, ki je dejala, da je 'sreča v srečanju' in si obljubili, da se bomo naslednje leto spet srečali.

Petra Bajc Curk
Več na: http://www.cirius-vipava.si/17-srecanje-uporabnikov-pink-podporne-in-nadomestne-komunikacije/

Povezave

Cirius Vipava

Oglejte si tudi