Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Program dodatnega usposabljanja v Cirius Vipava

V Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava smo v petek, 2. junija, organizirali uvodno konferenco ob začetku projekta Program dodatnega usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami (v nadaljevanju PDU), ki se izvaja pod okriljem Evropske unije in Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport.
Po uvodnem pozdravu naše ravnateljice, Kristine Bratina, smo na srečanju gostili različne predavatelje. Doc. dr. Erna Žgur nam je prestavila Analizo projekta Tranzicijski model – program dodatnega usposabljanja odraslih, ki je v CIRIUS Vipava potekal v letih 2013-2015. Gospod Peter Svetina nam je predstavil svoje socialno podjetje Grunt – Zavod za socialno podjetništvo na podeželju. Naša učenka Mateja Hudorovič je ob mentorstvu Danice Benčina predstavila svoje delo v preteklem projektu. Alenka Premrl Lemut, ena od koordinatoric projekta PDU, pa je predstavila naše delo v prihodnje. V nadaljevanju so se predstavili tudi naši konzorcijski partnerji: Osnovna šola Dragotina Ketteja Novo mesto, Združenje Bodi zdrav, Osnovna šola Milke Šobar – Nataše Črnomelj in Osnovna šola Stanka Vraza Ormož. Skupaj z njimi bomo sooblikovali mozaik socialne vključenosti oseb s posebnimi potrebami. Mladostniki bodo razvijali socialne kompetence, s poudarkom na razvijanju poklicnih kompetenc, ki jim bodo pomagale pri razvijanju priložnosti za vstop v delovno okolje.

O nas boste še slišali. Kmalu si boste o našem delu na projektu lahko prebrali tudi na spletni strani CIRIUS Vipava. Upamo, da naši mladostniki pridobijo čim več izkušenj, znanj in spretnosti, ki jih bodo uporabili pri svojem nadaljnjem delovanju v širši okolici.

 

Adrijana Lampe Mikuž

Oglejte si tudi