Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Že 22. tek v spomin na Fabjana Furlana

V oktobru se je odvil že 22. tek na Nanos, kamor se je pognalo 91 tekačev, da bi obeležili spomin na Fabjana Furlana. Tekmovalci, stari od 7 do 69 let, so bili razporejeni v 17 kategorij. Vreme in ozračje sta bila tekmovalcem naklonjena, saj so brez večjih težav uspešno pretekli progo od začetka do konca. Samo eden izmed tekmovalcev je moral zaradi težav z mišico odstopiti. 

Niti 8 minut ni preteklo od štartnega piska, ko je v cilj pri lovski koči že pritekel prvi med dečki - Jan Vidrih, za njim kot drugi Anže Janžekovič, z le nekaj sekundnim zamikom pa jima je sledila prva med dekleti - Anuška Gruden

Med moško konkurenco je Stanko Janžekovič iz AD Železniki, s časom 31 minut in 35 sekund najhitreje pretekel progo dolžine 5,7 km in pri tem premagal kar 700 višinskih metrov. Manj kot minuto kasneje je v cilj za njim pritekel še Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos) in kot tretji - Nejc Lokar (ŠD Nanos Podnanos). 

Med ženskami je bila absolutno najhitrejša Klementina Lemut iz ŠD Nanos Podnanos z rekordnim časom 35 minut in 22 sekund, drugo mesto je osvojila Varineja Drašler (TK Šmarnogorska naveza), tretje pa Veronika Krečič (ŠD Nanos Podnanos). 

Vzporedno s tekom je letos prvič potekal tudi rolkarski vzpon na Nanos, ki ga je Planinsko društvo Podnanos organiziralo v sodelovanju s Tekaško smučarskim klubom Nanos. Vzpon po asfaltirani cesti, dolg 8100 metrov, je prvi premagal Marko Tratnik, sledila sta mu Jernej Jež in Simon Tratnik

Na vrhu so se vsi tekači okrepčali z malico, zatem pa je sledila podelitev medalj. Tako se je z gorskim tekom na Nanos zaključila še ena sezona Primorskih gorskih tekov.

 

M.F., PD Podnanos

Oglejte si tudi