Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Združeni Moji pobudi združujeta

Med Ulico Vena Pilona in ulico Na Brajdi se uresničujeta še dve Moji pobudi – prostor za druženje je takorekoč nared, zeliščni vrt pa bo kmalu zasajen. Občina pa je celostno zaokrožila območje še z ureditvijo parkirnega prostora.
Pobudi za ureditev zeliščnega vrta v mestu in ureditev prostora za druženje sta bili predvideni na istem območju, zato sta se tudi pobudnika strinjala, da se ju obravnava enovito. K celoviti ureditvi pa je Občina Ajdovščina dodala še parkirni prostor za štiri avtomobile. Vrednost obeh pobud je znašala 12.500 evrov.

Prostor za druženje in parkirišče sta že urejena, oba platoja sta enotno tlakovana z betonskimi tlakovci. Družabnemu delu manjka le še oprema – tu bodo postavljeni miza in klopi ter inox konstrukcija za latnik. Načrtovalci ureditve predlagajo zasaditev vzpenjalk, kot so na primer zimzeleni jasmin, divja trta, ali razni okrasni sroboti. Ob tem prostoru bo na dveh gredicah zeliščni vrt, zasajen z začimbami in dišavnicami kot so sivka, rožmarin, meta, melisa …  Želje in ideje za urejanje v prihodnosti predvidevajo še drevesne zasaditve, pod njimi ureditev opremljenega kotička za otroke, pod obstoječo lipa pa še prostor za skulpturo.   

Oglejte si tudi