Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Urejanje rekreacijske poti proti Lokavcu

V sklopu rednega vzdrževanja se v teh dneh ureja rekreacijsko pot od parkirišča pred ajdovskim letnim kopališčem do Čohov v Lokavcu. Trajno se bo rešilo težave z odvodnjavanjem v zgornjem delu poti.

Ajdovščina je v zadnjih letih pridobila precej urejenih rekreacijskih poti, tako za sprehode, kot tudi za tek in kolesarjenje. Radi se jih poslužujejo tako domačini kot obiskovalci od drugod. Poti se stalno vzdržuje, ravno v teh dneh redna vzdrževalna dela potekajo na poti, ki se prične na koncu makadamskega parkirišča pred ajdovskim letnim kopališčem in pelje do Čohov v Lokavcu. Prav po tej poti pelje tudi trasa Majskega teka, za katerega tekači že pridno vadijo. 

Celotna trasa poti je že na novo nasuta s tamponom, odvodni jarki ob njej so očiščeni. V zgornjem delu, kjer težave povzroča izvir vode, ki se ob vsakem večjem nalivu razlije in razdre pot, pa bo ta temeljiteje prenovljena. Tu bo meteorno odvodnjavanje urejeno z betonskimi kanaletami ter z drugačnim nagibom poti, tako da bo voda kontrolirano odtekala v kanalete ter nato v potok. Dela opravljata dve domači podjetji – v spodnjem delu Ivan Kobal s. p. iz Višenj, v zgornjem pa Stopar PGM iz Lokavca. Vrednost opravljenih del bo okoli 20.000 evrov.

Oglejte si tudi