Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vipava – družinam prijazno in zeleno mesto

V letu 2017 sem se z družino priselila v Vipavo. Jaz, ki sem odrasla v Postojni in mož, ki je rojeni Ajdovec. Z nama je bila takrat še predšolska hči. Jaz sem ravno končala študij in iskali smo prijeten, ravno prav velik kraj, kjer bi se počutili varno, dobro in prijetno ter ki bi nam hkrati nudil vse potrebno. Vedela sem, da bom takrat pričela z zaposlitvijo v Ljubljani, mož pa je že imel redno delo na Ajdovskem. Tako sva iskala lokacijo, ki bi nama obema omogočila dostop do služb, torej da bi oba imela neko še premostljivo razdaljo do svojega delovnega mesta. Po spletu vseh okoliščin sva se znašla v Vipavi.

V Vipavi sem z družino začela svoje povsem samostojno življenje. Ugotovila sem, da je Vipava majhen, a zelo prijeten kraj. Ljudje so zelo prijazni, lahko rečem, po primorsko prijazni. Vipava ni samo prijeten kraj, ampak je tudi na nek način prometno središče. Praktično sem na sredi vsega – najsi se odločam za odhod v Ljubljano, Koper, Postojno  ali v Novo Gorico. Ajdovščine da sploh ne omenjam, saj nas ločuje zgolj nekaj kilometrov. Opazila sem, da se hči v Vipavi odlično počuti. Vipava je kraj, ki ponuja veliko zelenih površin, ima kar dva stadiona in več urejenih igrišč.


V primeru, da kaj potrebujem, je vse blizu in dostopno kar peš – lekarna, trgovina, zdravstveni dom, šola, vrtec. Sam center Vipave je umirjen. Veliko veselje nam trenutno prinaša povsem obnovljen in s tem čudovit Lanthierijev park. Vipava je urbano, a prijetno okolje. Tako močno mi je zlezla k srcu, da sem se ravno v Vipavi odločila za povečanje družine. Vsekakor je Vipava na seznamu krajev, ki jih je vsakomur vredno obiskati.


Ne samo, da me Vipava osrečuje kot osebo, ampak mi nudi tudi številne možnosti za razvoj, je namreč kraj, ki se bo vsekakor še zelo razvijal. Skoraj ni človeka, ki ne bi opazil, da Vipava vsako leto privabi ogromno turistov. Vipava je središče čudovite Vipavske doline, ki jo ljudje radi imenujejo rajska dolina. Prav ta rajska dolina je raj za vzgojo otrok in družinsko življenje.


Po mojem mnenju je Vipava družini vsekakor prijazno mesto. Ob sončnih popoldnevih imamo z družino možnost, da kolesarimo ali se odpravimo po preštevilnih pohodniških poteh. Poleg vsega ostalega Vipavo zaznamuje tudi bogata agrikulturna tradicija. Vipava predstavlja življenjsko varno, zeleno okolje. Kraj, ki je pisan na kožo družinam in vsem tistim, ki radi imajo kakšnega hišnega ljubljenčka. Namreč, tudi naš pes se v Vipavi nadvse odlično počuti.


Vipava je za številne odlična dopustniška točka, tu svoj oddih najdejo tako družine kot številni poslovneži, tuji profesorji, zdravniki in ostali. To je kraj z bogato tradicijo, prežet z rahlim utripom modernizacije. Kdor ne verjame mojim besedam in v Vipavi še ni bil, jo gotovo mora obiskati in se o vsem napisanem sam prepričati. Ne glede na to, kam me bodo nesle poti, vem, da sem bom sem vedno vračala.

Oglejte si tudi