Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
32°C
20°C
JUTRI
33°C
18°C

Tedni vseživljenjskega učenja na Gočah

Osnovna šola Draga Bajca Vipava sodeluje v projektu Tedni vseživljenjskega učenja, ki ga koordinira Ljudska univerza Ajdovščina in poteka od 9. maja do 12. junija 2022.

Na podružnični šoli na Gočah smo v sklopu projekta TVU med podaljšanim bivanjem gostili upokojene starejše gospe – 'punce' (kot se same imenujejo) iz Podnanosa. Učenci 1. in 4. razreda so spoznali pomen medgeneracijskega druženja in vseživljenjskega učenja.

Imeli smo delavnico izdelovanja rož iz krep papirja. Učenci so bili navdušeni nad izdelovanjem, medsebojnim sodelovanjem, spoznavanjem in druženjem.

Vodja delavnice Sonja Semenič in štiri gospe so naučile učence izdelati rožo. Delo je bilo kar zahtevno, saj je bilo potrebno dobro poslušati in s spretnimi prsti oblikovati krep papir, da je nastal cvet, pestič in steblo. Čas je kar prehitro minil. Učenci so s ponosom odnesli rožo domov.

Vsem petim pridnim 'puncam' se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje, predstavitev in pomoč predvsem najmlajšim, da so izdelki uspeli. Ker nam je bilo ustvarjanje in druženje prijetno, smo se dogovorili, da bomo še sodelovali.

Gospem želimo še veliko ustvarjalnih delavnic.

Marija Nabergoj z učenci

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi