Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Državno preverjanje znanja srednješolskih ekip prve pomoči

V Rdečem križu Ajdovščina smo nadvse ponosni na našo krasno srednješolsko ekipo prve pomoči, ki je tekom let od osnovne šole dalje osvojila ogromno znanja in izkušenj na različnih vajah in preverjanjih. V petek, 13. maja, se je udeležila državnega preverjanja znanja srednješolskih ekip prve pomoči v Kopru.

Na njem je sodelovalo pet ekip iz različnih koncev Slovenije. Naša je dosegla 4. mesto. Čestitke puncam: Tamara Rijavec – vodja, Lea Rožič, Lana Marc, Neža Vidic, Lara Kete, Patricija Černigoj in Polona Bajc! Velika zahvala gre mentorjema Žaku Mohorčiču Marganu in Mihi Bizjaku, članoma naše odrasle ekipe prve pomoči, ki sta prav tako začela osvajati osnove prve pomoči v osnovni šoli ter danes z nudenjem pomoči nadaljujeta v okviru svojih poklicev.

Srednješolske ekipe na preverjanju niso imele lahkega dela, saj so se najprej preizkusile v teoretičnem poznavanju prve pomoči, nato pa še v praktičnem z delom na petih deloviščih. Tu so morale oskrbeti več poškodovancev in pokazati veliko iznajdljivosti pri reševanju različnih situacij.

Našim srednješolkam iskreno čestitamo za prikazano znanje in usposobljenost!

Rdeči križ Ajdovščina

Oglejte si tudi