Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

V moji koži, pogovor z avtorico Katjo Škerlj

Lavričeva knjižnica Ajdovščina je skupaj s krajevno skupnostjo Goče 18. januarja 2023 organizirala pogovorni večer, ki so ga kulturno obogatili učenci podružnice šole Goče pod mentorstvom Vanje Krapež. Gostja večera je bila Katja Škerlj, avtorica knjige V moji koži.

Skozi pogovor, ki ga je vodila Anja Godnič, se je tankočutno risala življenjska zgodba Katje, ki je v najstniških letih doživela hude opekline tretje stopnje po 39 % telesa. Te so jo zaznamovale za vse življenje, a ji po drugi strani prinesle tudi zorenje, učenje sprejemanje sebe in dojemanja smisla življenja. Katja je skozi leta spoznala, da se preveč ukvarjamo s svojimi kilogrami, postavo, barvo las … in premalo s svojo dušo, ki pa je bistvo človeka.

Šele, ko se v celoti sprejmeš takega, kot si in si dopustiš, da se imaš rad, odpreš prostor za ljubezen. In ta pride, četudi ne ustrezaš lepotnim idealom. Katja je zato knjigo pisala z mislijo na vse mlade, ki želijo postati boljši, lepši ter se ženejo za dosego lepotnih in družbenih standardov, ne vidijo pa, da so v resnici že lepi in popolni, taki kot so. Kajti, kaj pa če naše pomanjkljivosti niso pomanjkljivosti, ampak samo naše posebnosti, ki nas delajo unikatne?

Večer je nam, poslušalcem, prinesel mnogo spoznanj, se nas dotaknil in vlil pogum in vero v življenje. V podružnični šoli Goče pa je še ves večer odmevalo, da je življenje vredno živeti.

Meta Furlan

Oglejte si tudi