Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Nastop na Ptuju

Folklorna skupina KD Rogoznica letos praznuje 60 obletnico obstoja. V ta namen so pripravili koncert na katerega smo bili povabljeni tudi člani folklornega društva Vipava, ki smo se povabilu z veseljem odzvali. V jutranjih urah smo se avtobusom odpravili proti Ptuju do Rogoznice, kjer so nas gostitelji pričakali z dobrodošlico, šilcem močnega in bogato toplo malico.

Ko smo se okrepčali, so nas popeljali na ogled mesta Ptuj in ptujskega gradu, kjer je res kaj videti. Mestece te res očara, vsakokrat, ko ga obiščeš.

Po ogledu smo se vrnili v dvorano, kjer smo se spoznali z drugimi nastopajočimi skupinami, ki so sodelovale na koncertu. To so Otroška folklorna skupina Klopotec DPD Svoboda Ptuj, Folklorna skupina Galicija iz Žalca in Udruga mirovljenika i gradžana Prigočica HR. Dve urni koncert je dodobra razveselil polno dvorano, saj je domača folklorna skupina pripravila res bogat program. 

Naša folklorna skupina je nastopila z istrskim plesom 'Kantali smo veselo' in ljudsko pesmijo 'Mi smo Čiči'.

Po končanem koncertu je sledilo okusno, bogato kosilo, ki ga je pripravilo domače društvo in druženje ob poskočnih melodijah, kjer smo skupaj zapeli in zaplesali, saj folkloristi brez tega pač ne moremo.

Za nami je res en lep nepozaben dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu, naše prijatelje pa smo povabili na naš velikonočni koncert.

 

Majda Cankar

Oglejte si tudi