Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Na Gočah smo se nasmejali Noni

V okviru poletnih kulturnih prireditev 'Poletje na Vipavskem' smo na Gočah, v soboto 15. junija, gostili gledališko predstavo 'Nona' v izvedbi Kulturno turističnega društva Zarja Bilje in v režiji Ane Facchini iz primorskega dramskega gledališča Gorica. V glavnih vlogah so nastopili Jože Bezjak, Neža Orel, Marijana Peric, Konrad Beltram, Maja Silič, Katja Nemec in Sandi Molar.
V centru dogajanja je stoletna nona in njena družina. Carmelo je steber družine, skromni lastnik stojnice in zelo delaven tržni prodajalec. Dan za dnem se zaveda, da družino bremenijo dolgovi. Carmelo bratu svetuje, da bi se zaposlil, umetniku pa misel na delo ne diši in se domisli prav vsega, da bi lahko nadaljeval leno 'komponirati'. Med pogovorom z 'barvitim' bratom Chicom in predano ženo Marijo, se zavejo, da je problem hiše neukrotljiv apetit stoletne none. Skupaj preletijo nešteto možnosti, kako preprečiti družinski propad. Medtem se spopadejo z 'neustavljivo' Martico, hči Marije in Carmela, pa tudi z ljubeznivo in enigmatično Anyulo, nonino hči. Dogajanje popestri vstop vznemirljivega don Francisca. Pripetijo se nepredvidljivi dogodki, ki družino popolnoma spremenijo.

Po odzivu gledalcev sodeč, se jih je vsebina igre dotaknila in jim ponudila možnost, da je vsak izmed njih spoznal kaj koristnega, zase vrednega. Ob klepetu in pogostitvi so na Gočah zaključili še en lep kulturni večer.

Anja Godnič

Oglejte si tudi