Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
NED.
20°C
11°C
Oceni objavo

Poroka čistilke Marije

Da je komedija zrcalo sedanjosti, dokazuje Tone Partljič v svojih številnih tekstih. Če naštejemo le nekaj naslovov, ki so nam ostali v spominu: nepozaben Moj ata, socialistični kulak, Ščuke pa ni, seznam bi lahko nadaljevali s številnim njegovimi deli, vendar zvestim obiskovalcem predstav, ki jih organizira Društvo upokojencev Vipava v Kulturnem domu, sta sigurno ostali v spominu dve njegovi komediji: Čaj za dve, v izvedbi KUD Šempeter pri Gorici, in predstava Snažilka Marija, v glavni vlogi nas je takrat prepričala Ana Kavčič.

Na naše vabilo so se prijazno odzvali člani KD Jurko Gore, tokrat s komedijo istega avtorja, Poroka snažilke Marije, nosilka glavne vloge je tudi tokrat Ana Kavčič, ki bo skupaj z ostalimi amaterskimi člani društva zagotovo spet navdušila.

Mojstrstvo pisane besede avtorja, njegov izostren čut pri slikanju življenja malih ljudi, je vedno garancija, da se nas bo uprizoritev njegovega dela dotaknila in nas tudi nasmejala, kar je tudi naš namen pri izbiri gostujoče skupine.

Društvo upokojencev že tradicionalno organizira gostovanje amaterskih igralskih skupin, ki imajo v svojih programih komedije, pri tem zasledujemo dva cilja, približati možnost ogleda predstave svojim članom in tudi vsem ostalim občanom ter prijeten in sproščujoč dogodek, na katerem ne bo manjkalo smeha.

Komedijo Toneta Partljiča Poroka snažilke Marije si boste lahko ogledali v nedeljo, 16. oktobra ob 16 uri, v dvorani v Vipavi. Vstopnine ni, obiskovalcem bomo hvaležni za prostovoljne prispevke, s katerimi bomo krili stroške gostovanja.

Opozorilo - ker so okužbe s korona virusom med nami še vedno prisotne, spremljajte obvestila o priporočenih ravnanjih in jih upoštevajte.

Društvo upokojencev Vipava

Oglejte si tudi