Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

DELAVNICA POLSTENJA Z UČENCI CIRIUS VIPAVA in OŠ VIPAVA

»KO TVOJE ROKE GNETEJO, BOŽAJO, MASIRAJO VOLNENO PREJO IN PRIČARAJO PODSTAVEK ZA SKODELICO!«

Pa smo jo končno izpeljali! Dolgo načrtovano delavnico mokrega polstenja, kjer smo bili sila ustvarjalni in poleg volnene preje tkali in spletali nove vezi in prijateljstva z učenci iz sosednje osnovne šole Draga Bajca Vipava.

V sredo, 22. maja so se učenci prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom, ki obiskujejo podaljšano bivanje skupaj z učenko iz OŠ Vipava po kosilu zbrali v jedilnici in ob pomoči mentorice Janje Kozorog in Ane Bratina veselo zavihali rokave. Lotili smo se prijetnega in sproščujočega opravila izdelave polstenih podstavkov za šalice! Da je delo še lažje steklo, so nam prijazno pomoč nudile tudi varuhinje in delovne terapevtke.
Iz volnenih prejic različnih barv, smo ustvarili vzorce in jih nato ob pomoči tople vode ter milnice »božali«, »masirali« in gnetli, na trenutke celo »tepli«…da se je volna na koncu prepletla do končnega izdelka. Ugotovili smo, da je opravilo nadvse terapevtsko, ustvarjalno, sproščujoče ter nudi obilo razgibavanja prstov, dlani in celih rok. Obenem pa še pomaga pri razvijanju pozornosti, vztrajnosti in ustvarjalnosti. Prav tako smo se mimogrede še malo pogovorili in izvedeli nekaj novega o sami tehniki polstenja, materialih, zgodovini ipd. Da o skupinskem duhu in veselem razpoloženju niti ne govorimo. Pravzaprav so nas na koncu kar pošteno bolele mišice, a je odtehtalo zadovoljstvo nad krasnimi in uporabnimi izdelki.

In še sklep?! Tole bo nujno potrebno ponoviti…

Zapisala: Janja Kozorog
http://www.cirius-vipava.si/ko-tvoje-roke-gnetejo/

Oglejte si tudi