Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Jesenske počitnice, humanitarne akcije in veseli december na MDPM Ajdovščina

Mesec november smo na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina začeli z zelo dobro obiskanimi delavnicami v času jesenskih počitnic, ki so se pokrivale s Festivalom Hiše mladih, ob tem pa pripravljali decembrski program in zbirali pisma pridnih otrok ter jih pošiljali dobrim možem, ki prinašajo darila.
Čeprav so bile letošnje jesenske počitnice bolj kratke, smo na društvu pripravili vsebine, ki so privabile veliko število otrok. Na tradicionalen izlet v Vodno mesto Atlantis in na ogled filma v Kolosej se je skupina otrok odpeljala že prvi dan počitnic, v okviru programa 'Hura, prosti čas!' pa smo veliko časa posvetili športu; lazenju, plazenju, lovljenju, štafetnim igram, premagovanju ovir, osnovam igre z žogo in športni pantomimi. Kar nekaj otrok je obiskovalo tudi brezplačno počitniško varstvo, ki so ga, tako kot v času poletnih počitnic, tudi tokrat omogočili v MKC Hiša mladih. Čas jesenskih počitnic se je letos pokrival s Festivalom Hiše mladih, kjer smo sodelovali še s predstavitvijo Bolgarije naše prostovoljke iz tujine ter na dnevu odprtih vrat. V tem času je bila v Mercator centru na ogled tudi razstava likovnih del otrok, ki so ustvarjali na našem tradicionalnem Ex-temporu v Piranu.

Tekom novembra smo bili zelo aktivni v okviru Erasmus+ programa. Naša prostovoljka iz Bolgarije je vsak teden obiskovala šole s predstavitvami svoje države in delavnicami, s tovrstnim delom pa nadaljuje tudi v decembru. Na pomoč je priskočila tudi pri izvedbi Lego delavnic ajdovskega Sparklab-a, delavnic ob Miklavževanju Hiše mladih in izvedbi gozdnih delavnic, pridružila se je tudi nekaterim srečanjem Študijskih krožkov, ki so se prav tako pričeli v teh mesecih. V polnem teku sta že krožka Viva kreativa in Poti do zdravja, pričeli smo še s krožkom ustvarjanja in ročnih del, v okviru katerega smo obiskali tudi DSO Ajdovščina.

Seveda je prednovoletni čas na našem društvu najbolj v znamenju humanitarnih akcij in obdarovanj. Darila donatorjev Božičkov za en dan ter Treh zimskih Botrov za obdaritev okrog 250 otrok iz socialno šibkejših družin, vztrajno prihajajo, otrokom jih bomo razdelili na prireditvi z obiskom Dedka Mraza 21. decembra. Poleg novoletnega obdarovanja smo vključeni tudi v akcijo ZPMS in Alpine – ''Podari svoj par'', v okviru katere smo med uporabnike humanitarnih programov razdelili čevlje, skupaj z ZPM Moste Polje, pa smo v ''Čarobni zimi'' sedem družin razveselili z vstopnicami za musical Madagaskar. S humanitarno donacijo vstopnic za ogled njihove kobilarne so nas prijetno presenetili tudi v Holdingu kobilarne Lipica.

Kljub temu, da smo v tem času zelo zaposleni, smo našli čas za srečanje naših sodelavcev in prostovoljcev ter pripravo brezplačnih ustvarjalnih delavnic med novoletnimi počitnicami, na katere 27. in 28. decembra med 10.00 in 13.00 uro v Hišo mladih vabimo vse otroke, ki radi ustvarjajo.

Za konec bi se radi lepo zahvalili tudi vsem prostovoljcem in donatorjem, ki vsakoletno prispevate k našemu delovanju in izvajanju humanitarnih vsebin. V letošnjem letu smo z vašo pomočjo obdarili ali peljali na morje več sto otrok. Hvala! Vam in vsem otrokom, mladim ter odraslim pa želimo srečno in uspešno 2019!

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi