Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Čas je … za praznovanje 20. jubileja Pihalnega orkestra Vrhpolje

20 let je že minilo od tistega znamenitega 29. junija 2002, ki ga kronika orkestra beleži kot dan, ko so člani Pihalnega orkestra Vrhpolje prvič sedli skupaj in spoznali čar igranja v orkestru. Ob drugi okrogli obletnici je orkester pripravil gala koncert, ki je v dvorano Škofijske gimnazije Vipava privabil rekordno število poslušalcev. Na odru so se mlademu orkestru pridružili prav posebni gostje – Kvatropirci, manjkala pa niso niti številna presenečenja.

Pihalni orkester Vrhpolje je koncert otvoril s slavnostno uverturoNa svoji zemlji iz istoimenskega prvega slovenskega zvočnega celovečernega filma. Sledila je zahtevnejša skladba ameriškega skladatelja Alfreda Reeda – El Camino Real, ki poslušalcev ni pustila ravnodušnih. V skladbi The Green Hill se je kot solist na evfoniju predstavil dolgoletni član Pihalnega orkestra Vrhpolje – Matic Tomažič, ki je svojo glasbeno pot nadgrajeval v Švici, kjer tudi danes nadaljuje svojo glasbeno kariero. Prvi del koncerta se je zaključil s skladbo Les Miserables iz muzikala Nesrečniki.

Kot na vsakem božično-novoletnem koncertu je tudi letos sledila podelitev šopkov novim članom, ki so se orkestru pridružili v preteklem letu. Predsednik orkestra Uroš Zorn pa je ob 20. jubileju čestital tudi tistim članom, ki so del orkestra že vse od samega začetka. Ob tem se je za uspešno delo zahvalil dirigentu Matjažu Medenu, pod vodstvom katerega je orkester nanizal največje uspehe, in vodji godbeniške šole Aleksandru Miklavcu, ki skrbi za podmladek orkestra.

V drugem delu koncerta se je orkestru na odru pridružila glasbena zasedba Kvatropircev, ki jo sestavljajo basist Matej Kocen, baritonist Albin Jordan in tenorista Samo Kališnik ter Tomaž Krt. Ob spremljavi orkestra so zapeli nekatere svoje največje hite – Deklica, Ko sreča je ujeta in Moja, pozabili pa niso niti na znane božične melodije.

Zaključek glasbenega večera je minil v znamenju presenečenj, orkester je namreč premierno zaigral svojo koračnico z naslovom Vrhpoljska koračnica, ki jo je za orkester zložil Igor Podpečan. Koračnico pa je še posebej obogatilo besedilo, ki ga je napisal član orkestra Jakob Domenik.

Drugo presenečenje pa je sledilo ob koncu koncerta. V orkestru je namreč že nekaj let tlela ideja, da bi svojim zvestim poslušalcem, sponzorjem in ostalim podpornikom podarili nekaj, s čimer bi se jim zahvalili za vso podporo, ki so jim jo izkazali v preteklih letih. Pihalni orkester Vrhpolje je tako ob svoji 20. obletnici izdal svoj prvi glasbeni izdelek – zgoščenko s posnetki preteklih tekmovanj. Za grafično podobo izdelka je zaslužna članica orkestra Meta Tomažič, za kar so ji člani orkestra neizmerno hvaležni.

Orkestraši in vodstvo orkestra z veliko mero zagona zrejo v novo leto in že razmišljajo, s čim bodo presenetili svoje poslušalce na prihajajočih koncertih, ob tem pa vsem svojim podpornikom želijo zdravo in srečno leto 2023!

Lara Premrn, foto Yeremie Pierre Noir


Oglejte si tudi