Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
11°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Občina Veržej bogatejša za nov defibrilator

Zavarovalnica Triglav že nekaj let preusmerja del svojih sredstev v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je med  drugim podprla tudi nakup defibrilatorjev in med pomurskimi občinami je bila sofinanciranja deležna tudi naša občina.

Tako sta Občina Veržej in omenjena zavarovalnica združili finančna sredstva in omogočila nakup novega defibrilatorja. Ker šteje vsaka sekunda, ko gre za življenje, je-le ta nameščen v Banovcih in tako bližje krajanom, če bi ga bilo potrebno uporabiti. Na območju občine Veržej je to že drugi defibrilator, ki je namenjen javni uporabi za vse občane, obiskovalce in turiste. Prvi defibrilator je že nekaj let nameščen na steni ob vhodu v občinsko stavbo, novi pa je sedaj svoje mesto našel ob vhodnih vratih vaško-gasilskega doma Banovci.

Krajše slovesnosti ob predaji defibrilatorja v javno uporabo sta se poleg župana Občine Veržej, Slavka Petovarja, udeležila tudi direktor območne enote Zavarovalnice Triglav, d.d., Sandi Štefan Flisar, in direktor Zdravstvenega doma Ljutomer Djordje Šiškin.  


V kulturnem programu, ki ga je povezovala domačinka Majda Kolbl, so nastopili domači pevci Turističnega društva Banovci. Po krajši slovesnosti sta reševalca nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Ljutomer  prisotnim domačinom prikazala praktično uporabo defibrilatorja. 

Besedilo: Bojan Ferenc
Fotografije: Damir Skuhala

 

Oglejte si tudi