Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Športno društvo Bunčani osvojilo naslov prvaka MLMN Križevci

 

Uspelo nam je! Igralcem, trenerjem, predsedniku in navijačem iz celotne občine Veržej. Končno prvaki v malem nogometu. Po zmagi v predzadnjem krogu doma na Tratah proti ekipi Lukavci je bilo jasno, da nam prvo mesto v ligi ne more odvzeti več nihče. Po takšnem uspehu je težko najti besede, ki bi opisale te občutke veselja in sreče. Vsekakor eden vrhuncev vsakega nogometaša, ki pokal osvoji z ekipo domače vasi. Še večjo težo pa doda dejstvo, da ogrodje ekipe sestavljajo domači igralci. Da smo sposobni velikega uspeha smo dokazali že po jesenskem delu, volja in neizmerna želja pa sta nas držali na vrhu vse do konca.

Po osvojitvi naslova jesenskega prvaka lige so me mnogi igralci iz drugih društev spraševali kako se bomo okrepili, koga si bomo pripeljali zraven, ipd. Jasno je namreč bilo, da nas bodo vsi v drugem delu hoteli izriniti iz vodilnega položaja. Toda sam sem jim brez oklevanja odvrnil, da nikogar, saj verjamem v svojo ekipo prijateljev. In če nam uspe, bo ključ do uspeha ravno to – nespremenjena homogena ekipa v kateri se poznamo kot bratje.

Rad bi še izpostavil glavne akterje, kateri so začeli graditi osvojeni naslov. V prvi vrsti je to spoštovani predsednik ŠD Bunčani, Jože Tušak. Neprestano se trudi za odlične pogoje igralcev in tudi gledalcev. Koliko časa, energije in volje je vložil v igrišče in okolico vsi vemo. Potem je tu prvi, ki je na glas povedal, da se Bunčani lahko v prihodnjih letih veselijo naslova prvaka – takratni trener Boštjan Puhar. Vnesel nam je zmagovalno mentaliteto, zgradil ekipo sposobno velikih uspehov in nas neprestano spodbujal in motiviral. Za njim je v trenerske čevlje stopil Boštjan Osterc, ki je s svojim znanjem dodal piko na i ter dokončal večletno delo vseh vpletenih v društvu. Ob tej priložnosti bi se rad kot kapetan v imenu celotne ekipe zahvalil vsem trem »krivcem za uspeh«, kakor tudi vsem gledalcem in ljubiteljem nogometa, ki so ekipo spodbujali na tekmah.

 

Alex Kodba, kapetan ekipa ŠD Bunčani

Oglejte si tudi