Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
14°C
5°C
Oceni objavo

Agencija za varnost prometa podelila Občini Veržej prikazovalnik hitrosti

Javna agencija RS za varnost prometa v sklopu projekta Skupaj za večjo varnost – Namestitev prikazovalnikov hitrosti “Vi vozite” 2019 je že deveto leto zapored pripravila razpis, na katerem so se lokalne skupnosti potegovale za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti.

Na razpis, ki je bil objavljen v mesecu juniju 2019, se je prijavilo 41 občin, ki so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev, in sicer so imele prednost občine kjer ob lokaciji poteka šolska pot, vendar ni zagotovljen minimalni standard za šolsko pot, lokacije z nevarnimi mesti (visoka stopnja prometnih nesreč) ter lokacije z pogosto prekoračitvijo hitrosti in visokim PLDP-jem. Komisija je izbrala 30 občin, ki so prejele prikazovalnik hitrosti Vi vozite v brezplačno 10 mesečno uporabo. Med  uspešno izbranimi občinami je bila tudi Občina Veržej, ki je prejela prikazovalnik hitrosti od podjetja Intermatic d.o.o. S prikazovalniki hitrosti želita AVP in občina spodbuditi voznike k strpnejši in bolj umirjeni vožnji ter tako prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu.

Nov prikazovalnik hitrosti stoji na lokalni cesti LC223202 (Stara nova vas – Veržej), Ulica Frana Kovačiča, na začetku naselja Veržej, svojemu namenu pa so ga predali župan Slavko Petovar, podžupan Drago Legen in predstavnik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Veržej, Branko Vršič. 

Oglejte si tudi