Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

24 ur z reko Muro - LIKOVNI NATEČAJ: Živalski svet ob Muri!

Občina Veržej, Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Maribor in Urad za UNESCO, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO vas vabimo k sodelovanju na likovnem natečaju z naslovom »Živalski svet ob Muri!«, ki poteka v okviru dogodka »24 ur z reko Muro«.

 

Kratek opis teme:

Reka Mura je naša zadnja velika reka, vzdolž katere lahko opazujemo naravno delovanje vode, z meandri in mrtvicami, obsežnimi poplavnimi gozdovi ter značilno kmetijsko kulturno krajino mokrotnih travnikov, mozaičnih polj in vasi na robu poplavnih ravnic. Ti deli narave izstopajo v evropskem merilu in so dom številnih edinstvenih rastlinskih in živalskih vrst. Tudi ljudje ob Muri živijo z reko, njihovo sobivanje je bilo dolga stoletja samoumevno, kar se ne odraža le v ohranjeni naravi, ampak tudi v bogati kulturni dediščini.

 

Z natečajem želimo spodbuditi ustvarjalnost, kritično razmišljanje, doživljanje narave in dvig ozaveščenosti o pomenu ohranjanja narave za družbo.

 

Razpisni pogoji:

Pošljete lahko en izdelek. Poslanih del ne vračamo.

 

Lastnosti izdelka:

Dovoljene so vse likovne tehnike na papirju, velikosti formata ne sme presegati velikosti risalnega lista A3. Likovnih del ne uokvirjajte.

 

Oddaja izdelkov:

Likovni izdelek opremite z naslednjimi podatki:

  • ime in priimek avtorja,
  • organizacija,
  • naslov (ulica, kraj, poštna številka),
  • e-naslov in telefonska številka.

Prijava na likovni natečaj:

Likovna dela pošljite skupaj s podatki v pisni obliki na naslov: Občina Veržej, Ulica bratstva in enotnosti 8, 9241 Veržej »Za natečaj – Živalski svet ob Muri!«, najkasneje do 18. maja 2018.

 

Priložena naj bo tudi izjava, da avtorice in avtorji soglašajo, da lahko organizator natečaja uporabi delo in omenjene podatke v namene natečaja (predstavitev, publikacija, objave ...).

 

Ocenjevanje izdelkov:

Likovni izdelek bo ocenjevala tričlanska strokovna komisija. Najboljše izdelke bomo nagradili s praktičnimi nagradami! Podelitev nagrad bo potekala 9. junija 2018 v Veržeju, na glavni prireditvi dogodka »24ur z reko Muro«.

 

Za več informacij se obrnite na:

obcina.verzej@siol.net in zrsvn.oemb@zrsvn.si

Oglejte si tudi